Politică

VIDEO!!! Laurenţiu Ţigăeru Roşca vrea Primăria Focşani

Iulia Crețu
13 oct 2013 3271 vizualizări
Muncipala de la PNL şi-a propus să întărească organizaţiile din cartiere.Deputatul a fost reconfirmat pe funcţie la organizaţia municipală, ieri fiind desemnat şi noul Birou Permanent.Din structura de conducere de la Focşani a PNL fac parte, printre alţii, viceprimarul Trofin, consilierii municipali Horhocea, Cucu şi Buzoi, dar revin şi foştii aleşi Gheorghe Stan şi Gabriel Negoiţă.Seful PNL, Nini Săpunaru a anunţat că aşteaptă de la municipiu să atingă pragul de 25% la alegerile europarlamentare de anul viitor

Liberalii de la municipiu şi-au desemnat ieri, în cadrul Adunării Generale de Alegeri, preşedintele şi biroul PNL Focşani. Cum era de aşteptat, la conducere a fost reconfirmat deputatul Laurenţiu Ţigăeru Roşca. Acesta a precizat că în perioada sa de interimat la Focşani, s-a lucrat pentru realizarea organizaţiilor de cartier, lucru la care PNL este deficitar, în comparaţie cu PSD. “Perioada de 6 luni de zile de la ultimele alegeri a fost dominată de o acalmie politică locală. Am avut cateva lucruri de făcut la nivel organizatoric. Urmează o reaşezare structurală a organizaţiei locale şi de aceea concentrarea noastră a fost pe refacerea şi organizarea organizaţiilor de cartier. Este un proces complex, care trebuie făcut foarte încet, pentru că reprezintă baza acestui partid, baza lucrativă a oricărui partid şi care ne va duce pe noi la rezultatele pe care ni le dorim. În toată această perioadă, au fost făcute discuţii cu membrii din teritoriu astfel încat să reuşim să găsim structuri de conducere la nivel de cartiere, forma de organizare pe care noi o agreem şi care, pană acum, ne-a adus rezultate şi cu care credem că în viitor vom avea rezultate şi mai bune”, a declarat Laurenţiu Ţigăeru Roşca. În faţa unui an 2014 în care vor avea loc două tipuri de alegeri, europarlamentare şi prezidenţiale, deputatul a punctat că PNL, care se va lupta pentru mandate la Bruxelles de unul singur, renunţandu-se la USL, trebuie să îşi confirme poziţia de principal partid de dreapta. “Dacă la ultimele alegeri am fost în structura de tip alianţă USL, următoarele alegeri pe care le vom avea sunt alegeri la care va trebui să participăm separat. Trebuie să gandim că PNL este cea mai puternică entitate de pe eşicherul politic de dreapta, trebuie să ne păstrăm clar poziţiile şi organizările noastre”, a concluzionat şeful PNL municipiu.

Săpunaru despre USL: “fiecare îşi vede de soarta lui”

Prezent la alegerile de la Focşani, deputatul Nini Săpunaru, preşedintele PNL Vrancea, a punctat că Ţigăeru Roşca ar putea fi, alături de actualul viceprimar de la Focşani Tudorel Trofin, posibil candidat pentru funcţia de edil în municipiu. Săpunaru a declarat că aşteaptă să fie atins targetul de 25% la alegerile europarlamentare. “Scopul electoral este să avem un rezultat de peste 25% la alegerile europarlamentare şi să obţinem la alegerile locale viitoare primar liberal la Focşani, foarte posibil în persoana lui Laurenţiu Ţigăeru Roşca”, după cum a declarat Săpunaru, care a completat că în 2016 este exclusă o nouă alianţă de tip USL. “Nu există nicio discuţie pentru candidat USL la locale. În mod sigur la locale, fiecare îşi vede de soarta lui. Embrionar, sunt oamenii bine pregătiţi şi avem o organizaţie frumoasă la municipiu”, a mai spus preşedintele PNL Vrancea. Săpunaru va fi şi el reconfirmat pe funcţie în urma alegerilor interne ale PNL Vrancea, programate pentru 26 octombrie, atunci fiind aşteptat la Focşani şi prezidenţiabilul Crin Antonescu. (Iulia CREŢU)

Nini nu vrea la Economie

Deputatul PNL de Vrancea, deşi a fost nominalizat pe lista posibililor succesori ai lui Varujan Vosganian în fruntea Ministerului Economiei, susţine că nu îşi doreşte acest portofoliu. Săpunaru a precizat că sunt slabe şanse ca premierul Victor Ponta să îşi fi schimbat părerea faţă de el, după episodul jenant al refuzului de la Ministerul Transporturilor. “Nu, nici nu mi-am propus, e o simplă speculaţie. Dacă aşa, nu cred că îşi schimbă premierul Ponta opinia la nici o lună de zile. Am spus clar că nu-mi doresc nimic. Eu l-aş vedea pe dl Buican, de la Valcea, care este cel mai direct interesat om politic din Romania ca să rezolve privatizarea şi punerea pe picioare a combinatului Oltchim”, a declarat Săpunaru.

Liberalii “numai la ei acasă”, înapoi la muncă

Odată cu realegerea lui Ţigăeru Roşca în fruntea PNL Focşani, a fost ales şi Biroul Permanent Municipal, compus din 9 vicepreşedinţi şi 11 membri. Faţă de biroul din iarnă, acum revin în prim plan liberalii “talibani”, cei care la alianţa cu PSD au bătut pasul înapoi, neregăsindu-se în structura aceasta. Componenţa noului birou este următoarea:

1.       Trofin Tudorel-Daniel  - vicepreşedinte (viceprimar Focşani)
2.       Ungureanu Gabriel – vicepreşedinte
3.       Buzoi Dan – vicepreşedinte (consilier municipal)
4.       Diniţă Andreea-Lavinia – vicepreşedinte
5.       Horhocea Dragoş- vicepreşedinte (consilier municipal)
6.       Stan Gheorghe – vicepreşedinte (fost consilier municipal)
7.       Ştefan Ionuţ- vicepreşedinte
8.       Drumea Dumitru – vicepreşedinte
9.       Negoiţă Gabriel – vicepreşedinte (fost consilier municipal)
10.   Cucu Elena – membru (consilier municipal)
11.   Băiţelu Marius –membru
12.   Rusu Răducu –membru
13.   Bîrsan Ioana – membru
14.   Popa Lenuţa -  membru
15.   Popa Valerica – membru
16.   Isac Vasilica - membru
17.   Dragomir Bogdan-Dorin – membru
18.   Staicu Constantin – membru
19.   Hanganu Costică – membru
20.   Pânzaru Gerard – membru

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări imagini de la alegerile liberalilor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Vasile, acum 3840 zile, 21 ore, 27 minute, 6 secunde
Mai nea'Danb,chit ca te contrazic( un pic) talica fiind olecutica mai reporter, eu un simplu cititor,ce zici matali, e de domeniul S.F.-ului...Pai, nu te supara(frate), dar cand o pleca citeste integral
danb, acum 3841 zile, 18 ore, 9 minute, 53 secunde
Pentru orice om normal care-si castiga cinstit existenta si plateste si impozite la stat, deci care nu depinde si nu poate fi santajat in niciun fel de PSD, este evident ca actualul primar si actuala citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.