Politică

După Transporturi, Săpunaru e vehiculat şi la Ministerul Economiei

Ziarul de Vrancea
10 oct 2013 2046 vizualizări
Dumitru Cocea, Cătălin Buscă şi Laurenţiu Grama, consilierii vranceni ai lui Varujan Vosganian, vor rămane fără posturi dacă fotoliul de ministru revine unui alt liberal Demisia vranceanului Varujan Vosganian din funcţia de ministru al Economiei a declanşat în randul liberalilor goana după un ocupant al acestei funcţii, care să fie acceptat de toate taberele. La această oră sunt vehiculate mai multe nume de către presa centrală, printre care cel al lui Nini Săpunaru, preşedintele PNL Vrancea, alături de Remus Vulpescu, Cristian Buican şi Mihai Lupu.

Săpunaru a mai fost propus şi ca ministru al Transporturilor, însă liberalul nu a mai fost luat în considerare după opoziţia PSD. Liberalului i s-a arătat atunci şi un dosar al DNA în care este cercetată firma Euro Proiect şi cel care gestionează afacerea, cumnatul său Dorinel Modreanu. Pentru a nu avea probleme, Nini Săpunaru a ales să renunţe la cele 49,5% din acţiuni pe care le avea la firma de proiectări. Avand în vedere ceea ce s-a întamplat la precedenta nominalizare, se pare că şansele de a fi ministru sunt destul de mici pentru liberal. În această ecuaţie un cuvant de spus l-a avut şi îl va avea Marian Oprişan, care nu este de acord ca partenerul său de alianţă să fie ministru şi el nu. Varujan Vosganian şi-a adus în apropierea sa mai mulţi prieteni şi oameni de încredere din Vrancea. Printre aceştia se numără directorul de cabinet Dumitru Cocea, un vechi prieten şi colaborator, care-i este şi fin ex-ministrului, omul de afaceri Cătălin Buscă, care a vrut să candideze la şefia Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea. Laurenţiu Grama este un alt coleg de-al fostului ministru Varujan Vosganian promovat în funcţia de consilier personal la Bucureşti, acesta fiind fost coleg de şcoală cu liderul liberal, potrivit unor relatări de presă. Cum lucrează la “cabinetul demnitarului”, aceştia vin împreună cu ministrul şi pleacă împreună cu acesta. Conform informaţiilor de pe site-ul ministerului condus, pană luni, de Vosganian, acesta avea la Cabinet, un director, respectiv Dumitru Cocea, retribuit cu suma de 3.395 lei, patru consilieri cu norma întreagă, care primeau aceeaşi sumă de 3.395 lei, doi cu patru ore şi alţi doi cu două ore pe zi, remuneraţi cu suma de 1.386, respectiv 693 lei, valorile fiind sumele brute primite. (M. BOICU, S. VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
victoria, acum 3822 zile, 19 ore, 48 minute, 40 secunde
Toți sunt buni de trimis langă JIJI să stea umăr langă umăr să joace o tablă cu el și eventual să-l maseze in pauzele de aer.
marinel, acum 3823 zile, 5 ore, 12 minute, 5 secunde
Cand te gandesti ca acum e cu agricultura si vroia la transporturi si se pricepe si la economie vedem de ce suntem saracii europei ! de fapt un neica nimeni dar politician ! tie scarba !
, acum 3823 zile, 5 ore, 39 minute, 7 secunde
Nini Sapunaru este un profesionist si sunt sigur ca ar face treaba excelenta, asta daca i se va acorda aceasta sansa!
ceatateanu", acum 3823 zile, 6 ore, 11 minute, 10 secunde
Nu stiam ca daca ajungi minisru ai consilieri de asa valoare.Ca sa fac o comparative e ca la ,,FAMILIADA''.Cand se va promova competenta?????????
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.