Politică

PSD a împăcat PNL la Adjud cu un post de administrator public

Mihai Boicu
6 oct 2013 4653 vizualizări
Funcţia a fost creată “mănuşă” pentru Gheorghe Ivan, şeful local al PNL, singurul care a participat la concurs.Liberalul a vrut să fie viceprimar, însă cu tot scandalul produs, PSD a reuşit să pună în funcţie tot un pesedist.Primarul Constantin Armencea spune că postul de administrator public este “un fel de viceprimar mai mic”

USL a avut probleme la Adjud doar cateva luni, după scandalul apărut la alegerea viceprimarului municipiului. PSD a insistat şi a reuşit să-şi impună omul, în persoana lui Claudiu Cristea, în timp ce liberalii au făcut scandal şi au susţinut că postul le aparţine lor. Pană la urmă, “războiul” dintre liberali şi pesedişti a fost potolit tot cu un “ciolan”: postul de administrator public al oraşului. Acesta a fost creat după scandalul din luna mai, iar în urma concursului din 16 septembrie a fost ocupat, nici nu se putea altfel, de Gheorghe Ivan, preşedintele PNL Adjud, singura persoană care s-a înscris la concurs. Liberalul va ocupa funcţia pe o perioadă determinată, pană la finalul mandatului primarului social – democrat Constantin Armencea. Postul nu este de funcţionar public, astfel încat s-au evitat hăţişurile unui concurs organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, după cum recunoaşte chiar primarul Adjudului. “Era nevoie de un post de administrator public, pentru că oraşul este în dezvoltare şi sunt o mulţime de investiţii. Domnul Ivan se va ocupa de relaţia cu instituţiile subordonate Consiliului Local, curăţenie, spaţii verzie, caini comunitari, dar şi de recuperarea datoriilor la buget”, spune primarul Constantin Armencea. “Şi la Mărăşeşti este la fel, există administrator public. Sunt creanţe de recuperat, sunt taxe şi impozite, e mult de treabă, să nu credeţi că este uşor”, a declarat Gheorghe Ivan.

E bine să “nu fim Gică Contra”

Cand e vorba de conflictul purtat în luna mai din cauza funcţiei de vice, protagoniştii, liderii USL din Adjud, încearcă să ascundă “gunoiul sub preş“ şi spun că nu au fost neînţelegeri. La vremea respectivă, liberalii afirmau că Uniunea nu mai există la nivel local, după ce PSD a “furat” funcţia de viceprimar de la PNL. “PNL este foarte mulţumit, pentru că postul de administrator public este un fel de viceprimar, cu atribuţii mai mici. Pană la urmă, tot acolo s-a ajuns. A fost hotărare a Consiliului Local de acum două luni”, recunoaşte primarul Constantin Armencea. La fel, Gheorghe Ivan spune că nu a fost niciun conflict, ba chiar că “au fost alegeri normale”. “Este bine să facem ceva pentru oraş, să nu fim Gică Contra, pentru proiectele care sunt viabile, pentru curăţenie, apă. Nu suntem contra la nimic, suntem atenţi să se facă treaba ca lumea”, a afirmat Gheorghe Ivan. Liberalul este consilier local de mai multe mandate şi are afaceri în Adjud. Marţi, 8 octombrie, vor avea loc alegeri pentru conducerea filialei locale a PNL, după ce ieri nu s-a întrunit numărul necesar de membri, 50 plus 1 din cei înscrişi. Ivan spune că ar vrea să nu mai candideze, întrucat are 62 de ani şi vrea să lase locul unor oameni mai tineri.

Ce declarau liberalii în mai: “Şi-au bătut joc de noi”

Liberalii făceau declaraţii mult mai dure în urmă cu jumătate de an, atunci cand acuzau că au fost tradaţi de PSD, după ce i-au susţinut pe pesedişti în alegeri. “Vor să pună viceprimar de la ei şi s-au aliat cu cei de la partidul lui Dan Diaconescu. Nu se ţin de cuvant conform protocolului, ne-au folosit şi şi-au bătut joc de noi. Ce să mai vorbim de alianţă, după ce în campania de vara trecută am mers cu Armencea pentru funcţia de primar, în iarnă l-am susţinut pe Victor Roman pentru funcţia de deputat, iar acum nu mai suntem buni”, declarat la vremea respectivă Gheorghe Ivan. La randul său, Nini Săpunaru ataca PSD-ul în declaraţii, dar numai organizaţia de la Adjud. “USL nu mai există la Adjud. PSD-ul local şi deputatul Victor Roman ne-au minţit de un an de zile, iar acum s-au înţeles cu PP – DD pentru a pune un consilier al lor în funcţie”, a declarat Nini Săpunaru imediat după alegerea lui Claudiu Cristea în funcţia de viceprimar al Adjudului. (Mihai BOICU)

Cum se desemnează un administrator public

Legea 215/2001, a administraţiei publice locale, prevede că la nivelul oraşelor şi comunelor, primarul poate propune consiliului local înfiinţarea funcţiei de administrator public, în limita numărului maxim de posturi aprobate. Numirea se face pe bază de concurs. “Administratorul public poate îndeplini în baza unui contract de management, încheiat în acest sens cu primarul, atribuţii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local”, se arată la art. 112, alin. 3, din Legea 215/2001. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Geo, acum 3853 zile, 2 ore, 54 minute, 53 secunde
Si la Marasesti este administrator public, numai ca este finu primarului, are doar 12 clase primare si nu cunoaste inca fisa postului ! Daca pentru asta ati marit taxele si impozitele cu 16,5% atunci citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.