Politică

Alianţa pentru o Românie Curată: Dezbatere între Traian Băsescu şi Alina Mungiu Pippidi, sâmbătă

Ziarul de Vrancea
4 oct 2013 736 vizualizări
Preşedintele Traian Băsescu va participa, sâmbătă, la o dezbatere cu preşedintele SAR, Alina Mungiu Pippidi, la Palatul Cotroceni, pe teme precum Roşia Montană, dezamăgirea tinerilor din stradă, referendumul pentru demiterea preşedintelui, din vara anului trecut precum şi anticorupţia.

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul Alianţei pentru o Românie Curată, dezbaterea va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00 la ora 20.30, la Palatul Cotroceni, Sala de Teatru, moderator al dezbaterii fiind jurnalistul Luca Niculescu.


Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

 

În sală va fi permis accesul presei, jurnaliştii putând de să adreseze şi întrebări, precum şi al reprezentanţilor societăţii civile şi al consilierilor preşedintelui.

Potrivit anunţului menţionat, întâlnirea a rezultat în urma declaraţiilor recente ale şefului statului, la ProTv, referitoare la posibilitatea ca din manifestaţiile din Piaţa Universităţii împotriva proiectului minier de la Roşia Montană să se nască un partid, aşa cum a propus Alina Mungiu Pippidi, că aceasta ar putea fi bună de prim-ministru.

Preşedintele SAR, Alina Mungiu Pippidi, a răspuns printr-o invitaţie la o dezbatere televizată, în direct şi la o oră de vîrf, precizează sursa citată.

La anunţul privind organizarea acestei dezbateri, postat pe site-ul Alianţei pentru o Românie Curată, a fost ataşat şi textul scrisorii de confirmare din partea Administraţiei Prezidenţiale, semnate de purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

Întrebat, duminică, la Pro TV, despre posibilitatea ca această mişcare de protest să ducă la apariţia unei noi forţe politice, Băsescu a spus că ea ar fi "binevenită".

"Eu înţeleg că domna Mungiu Pipidi este un factor de stimulare a mişcărilor. Cred că ar fi un foarte bun ministru al Economiei sau ministru al Finanţelor, să ia decizii, sau prim-ministru. Nicidecum nu este o ironie, este o convingere, pentru că înţeleg că dânsa a făcut programele de guvernare, de modernizare a statului. Eu nu am primit de la dânsa un astfel de program. Poate că ştie mult mai multe decât noi. Este timpul să se iasă din demagogie. Cei care cred că ştiu mai bine să intre în politică, iar dacă de acolo iese un partid curat, el este binevenit pe scena politică", a spus el.

 

www.mediafax.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.