Politică

Pădurea obştenilor de la Tulnici vor fi administrate de un nou ocol

Gabriel Sava
30 sep 2013 2774 vizualizări
ITRSV Vrancea a avizat ieri favorabil înfiinţarea unui nou ocol la care Obştea Tulnici este acţionar unic u în acelaşi timp, Direcţia de Finanţe a cerut falimentul Ocolului Silvic care era în subordinea Obştii de Moşneni Tulnici u acesta are o situaţie juridică încă nedefinită, după ce Ministerul Pădurilor i-a retras autorizarea iar Obştea a decis dizolvarea sa

Veste bună pentru pădurea membrilor obşteni de la Tulnici! Cele circa 15.000 de hectare de vegetaţie forestieră vor avea, şi legal, un administrator în persoana unui nou ocol silvic. La peste şase luni după ce Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a SC Ocolul Silvic Privat SRL Tulnici, la care acţionar unic era Obştea de Moşneni Tulnici, ieri a fost avizată înfiinţarea unei noi structuri. “După discuţiile pe care le-am avut azi (n.r.- ieri) cu reprezentanţii ITRSV Focşani, acest organism a decis să avizeze favorabil solicitarea noastră de înfiinţare a unui nou ocol silvic, care se va numi Ocolul Silvic «Obştea Tulnici», la care obştea este acţionar unic. Urmează ca acest ocol să parcurgă întreaga procedură de autorizare din partea comisiei de specialitate din cadrul ministerului, asta după ce, din mai pană în prezent, am tot încercat să facem măcar un contract de prestare servicii cu altă structură silvică şi nu am găsit niciun fel de înţelegere”, a declarat ieri Alin Olteanu, preşedintele Obştii de Moşneni Tulnici. Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vanătoare (ITRSV) Focşani comunicase anterior obştii Tulnici, printr-o adresă din 17 septembrie, că nu consideră oportună înfiinţarea unei alte structuri silvice. Asta pentru că, aşa cum motivau reprezentanţii ITRSV Focşani, SC Ocolul Silvic Privat Obştea Tulnici SRL, condus de Costel Nicoară, care a fost desfiinţat prin decizia MMSC, a obţinut pe 10 iulie 2013, o decizie a Curţii de Apel prin care s-a decis suspendarea executării deciziei emisă de minister pe 17 aprilie, prin care această structură era radiată din Registrul Naţional al ocoalelor silvice şi i se retrăgea autorizaţia de funcţionare. Pe de altă parte, prin decizia din 24 iulie 2013, Consiliul de Administraţie al Obştii, a decis rezilierea contractului 1/1029/01.12.2007 cu SC Ocolul Silvic Privat Obştea Tulnici SRL. Între conducerea Ocolului şi cea a Obştii există pe rolul mai multor instanţe zeci de procese prin care Costel Nicoară a solicitat anularea alegerilor din luna aprilie de la Obştea Tulnici, precum şi suspendarea mai multor decizii ale Consiliului de Administraţie al Obştii, pe care şeful de Ocol le consideră ilegale. Peste toate aceste demersuri, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Vrancea a solicitat, pe 26 septembrie în dosarul 4926/91/2013, începerea procedurii insolvenţei, respectiv falimentul Ocolului Silvic Privat Obştea Tulnici SRL, condus de Costel Nicoară. Conform reprezentanţilor Obştii, ar fi vorba de datorii cumulate de circa 140.000 lei către bugetul de stat, pe care Costel Nicoară nu le-ar mai fi achitat. Şeful fostului Ocol al Obştii nu a putut fi contactat pentru a i se consemna un punct de vedere în acest sens. Înfăţişarea în dosarul falimentului ocolului va avea primul termen pe 29 octombrie. (Gabriel SAVA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.