Politică

Deputatul Nica vrea o punte de solidaritate cu bătranii

Iulia Crețu
30 sep 2013 736 vizualizări
Data de 1 octombrie este Ziua Internaţională a persoanelor de varsta a treia, evenimentul fiind celebrat în întreaga lume, după ce în februarie 1991, ONU a stabilit acest lucru. Un mesaj pentru seniorii societăţii a transmis şi deputatul social democrat Ciprian Nica, care susţine că bătranii merită respect şi preţuire pentru eforturile şi reuşitele de care au dat dovadă de-a lungul timpului.

“Am adus în discuţie predictibilitatea viitorului pentru că, din discuţiile avute cu persoanele de vârsta a treia, indiferent de situaţie, vârstnicii aveau o singură preocupare: nesiguranţa zilei de mâine. Gândul că mâine pensia nu le va putea asigura hrana, medicamentele, traiul decent este principala problemă care le macină zilele pensionarilor”, a declarat parlamentarul PSD. Nica a completat că guvernanţii au datoria de a asigura o viaţă decentă generaţiei care a ţinut Romania în anii 80 şi 90. Ciprian Nica a militat pentru schimbarea atitudinii şi percepţiei faţă de persoanele vârstnice şi a adresat un îndemn la crearea unei punţi de solidaritate între generaţii. Evident, parlamentarul ştie că pensionarii sunt o categorie socială foarte uşor de adus la vot, aşa că nişte vorbe frumoase, de cele mai multe ori neurmate şi de fapte, asigură susţinere electorală. Tot pentru varsta a treia, deputatul a organizat în week-end, un campionat de table, în Parcul Central din Focşani. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.