Politică

Antonescu: E ridicol ca preşedintele unei ţări să ducă grija unui partid, dacă are sau nu candidat

Ziarul de Vrancea
29 sep 2013 659 vizualizări
Liderul PNL, Crin Antonescu, spune că sunt "ridicole" declaraţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora PSD va avea propriul candidat la preşedinţie, Antonescu afirmând că "este ridicol ca preşedintele unei ţări să ducă grija unui partid" şi a candidatului pe care acesta îl va avea

Crin Antonescu a afirmat, duminică, la Piteşti, în faţa celor aproape 700 de delegaţi de la toate organizaţiile PNL din judeţ care au participat la Conferinţa Teritorială a PNL Argeş, că problema candidatului USL la viitoarele alegeri prezidenţiale este un subiect fals.

"Există nişte decizii, există un acord politic, există nişte hotărâri ale congreselor partidelor care compun USL şi, câtă vreme acestea nu se schimbă, noi ar trebui să refuzăm acest subiect de discuţie", le-a spus Antonescu participanţilor la Conferinţa Teritorială a PNL Argeş.

Ulterior, el a declarat, într-o conferinţă de presă, că afirmaţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora PSD va avea propriul candidat la preşedinţie fac parte dintr-o campanie amplă dusă de adversarii USL, pentru a crea artificial conflicte în interiorul uniunii.

"Este ridicol ca preşedintele unei ţări să ducă grija unui partid, că are sau nu candidat, nemaivorbind de faptul că ştim sentimentele, istoriile, dosarele dintre domnul Băsescu şi PSD. (...) Acesta este laitmotivul din data de 10 decembrie 2012 al unei întregi propagande. Noi, în USL, avem obligaţia să facem lucruri pe guvernare, pe administraţie, avem puterea, avem răspundere, avem obligaţii. Dânşii ce să facă? Asta au de făcut, poartă ba grija PNL-ului, că, vezi Doamne, a fost înghiţit de PSD, că nu mai e aşa de dreapta, ba au altă grijă, a PSD-ului, de la o vreme. Cum se poate ca un partid atât de mare şi frumos să nu aibă el candidat la preşedinţie? Ridicol, deci declaraţiile de genul ăsta chiar sunt ridicole. Că vin de la Băsescu sau vin de la Geoană, cam acelaşi lucru", a afirmat Crin Antonescu.
.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că PSD va avea propriul candidat la preşedinţie şi că dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu "unul dintre ei va fi în turul doi", fără a fi ales în final.

El a fost întrebat de ce crede că PSD va avea un candidat propriu pentru prezidenţiale. "Dincolo de pact, mi s-ar părea anormal şi nedemocratic ca cel mai mare partid din România să nu aibă candidat (la prezidenţiale, n.r.). E ca o vâzare de post, pe o negociere. Cum Dumnezeu să fii cel mai mare partid, şi să nu ai candidat la prezidenţiale? E o declasificare a partidului", a răspuns Băsescu.


www.mediafax.ro

 

  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.