Politică

VIDEO!!!DOSAR DE POLITICIAN-realitatea.net:Decebal Bacinschi, "Smiorcăitul", primarul de la Focşani

Ziarul de Vrancea
23 sep 2013 4625 vizualizări
Episodul de astăzi ar trebui să fie dedicat activităţii primarului Decebal Bacinschi de la Focşani, reşedinţa judeţul Vrancea dacă există dubii geografice. Cine este Bacinschi? Este greu de spus pentru că edilul de Focşani are o activitate prodigiosă, care lipseşte cu desărvârşire.

De fapt, la Vrancea se petrece un fenomen unic în politica şi administraţia din România. Fenomenul FACTOTUM. Un singur om ajunge să preia toate pârghiile de putere economică şi politică dintr-o regiune.

DOSAR DE POLITICIAN: Decebal Bacinschi,

DOSAR DE POLITICIAN: Decebal Bacinschi, "Smiorcăitul", primarul de la Focşani / FOTO: Mediafax

Să explicăm!

Şeful judeţului este Marian Oprişan, în toate sensurile la care ne putem gândi – este şef în toate cele şi peste toţi. Inteligentul Oprişan, cunoscut în interiorul PSD pentru agerimea gândirii politice şi clarviziunea deosebită, controlează la Vrancea poliţia, justiţia, partidele politice, primăria şi - în general - cam tot ce îşi pune în cap. El este FACTOTUM. Cum va spuneam în repetate rânduri, Oprişan a devenit anul acesta în mod oficial şi şeful baronilor locali ai PSD- de fapt un locotenent al şerifului mare, care este Liviu Dragnea. Cum este posibil ca Oprişan să primească asemenea putere? Sincer, mi-e dor de vremurile în care în PSD făceau jocurile un Miron Mitrea, un Viorel Hrebenciuc sau un Dan Ioan Popescu sau un Năstase, chiar şi Miky Şpagă.

Băieţii aceştia aveau stil, aveau clasă, prezenţa lor era desprinsă parcă dintr-un film de Francis Ford Copola sau Brian de Palma. Oprişan joacă alături de Liviu Dragnea într-o comedie de tipul cu “naşul la psihiatru”. Cel mult… Revenind la primarul Decebal Bacinschi, putem spune că aici la Focşani sărăcia este la ea acasă. Vrancea este unul din polurile sărăciei din România. Populaţia oraşului scade de la an la an. Politicienii de la PSD, în frunte cu Marian Oprişan, călăresc acest judeţ sărac de 13 ani fără oprire, iar oamenilor de la Vrancea pare să le placă acest lucru.

Primarul Bacinschi nu a avut contracanditat la ultimele două runde de alageri. Oprişan a avut grijă de acest lucru. Informaţiile despre ce se întâmplă în republica lui Oprişan de la Vrancea transpiră greu. Mass media de la Vrancea, cât va mai exista şi ea, a arătat că maidanezii au umplut străzile din Focşani, peste 3.500, potrivit estimărilor oficiale, gropile răsar din străzile asfaltate doar înainte de alegeri, munţii de gunoaie înconjoară oraşul, concesionările au luat locul multor spaţii verzi, iar copiii nu mai au locuri în grădiniţe. Zeci de străzi arată mai ceva ca uliţele de la ţară, iar locurile de parcare promise se lasă încă aşteptate. În condiţiile acestea, Bacinschi a câştigat primăria din primul tur.

Tot presa locală i-a găsit şi o poreclă sugestivă primarului Bacinschi – “ Simorcăitul” - după ce l-au podidit lacrimile într-o şedinţă de consiliu local. Bacinschi fusese acuzat de inspectorii Curţii de Conturi că a girat cheltuirea nelegală a fondurilor destinate asfaltărilor şi pavajelor din oraş. Pentru a nu organiza licitaţii, primarul a împărţit bugetul în sume mai mici şi l-a încredinţat direct către diverse firme prietene.

Deşi acest episod este presărat cu pasaje amuzante – vina o poartă doar Marian Oprişan- viaţa reală a locuitorilor de la Focşani şi din judeţul Vrancea nu este deloc roză. O să încheiem totuşi dosarul cu o dedicaţie specială pentru Marian Oprişan – unul dintre cei mai aprigi fani ai emisiunii noastre.


www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
unul, acum 3866 zile, 10 ore, 51 minute, 5 secunde
S-a mai pricopsit administratia vrinceana si cu noi politicieni de doi bani, care n-au facut nimic pentru comunitate, pentru judet de un an si ceva de cind intind mina si isi iau salariile, nu erau citeste integral
Garleanu, acum 3867 zile, 2 ore, 20 minute, 50 secunde
Pentru ,,Dragii mei Focsaneni'' de ce nu aduce bani de la Victor Ponta sa avem si noi apa calda? Pana acum dadeau vina pe Boc, acum pe cine mai da vina? La KM 25 ai centrala, la Hilton curge citeste integral
, acum 3867 zile, 3 ore, 8 minute, 29 secunde
Pentru tot dezastrul din tara vina o poarta Basescu si PDL! Pentru tot dezastrul din Vrancea vina o poarta Oprisan si PSD! Si nu va mai luati de Bacinschi, pentru ca nu merita. Bacinschi este doar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.