Politică

Turul Vrancei: Amanare în dosarul de corupţie a lui Trăşculescu

Ziarul de Vrancea
17 sep 2013 845 vizualizări
Dosarul în care fostul deputat şi ex-preşedinte al PDL Vrancea, Alin Trăşculescu, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie a fost amanat pentru 14 octombrie.

La prima înfăţişarea după vacanţa judecătorească, magistraţii Tribunalului Bucureşti au luat act de “imposibilitatea medicală de prezentare a apărătorului ales” în cazul unui dintre inculpaţi, respectiv de lipsa de apărare invocată de Adrian Cristian Ene şi Dorian Geolfan. Cauza a ajuns pe rolul instanţei din Capitală pe 4 aprilie, după ce procurorii anticorupţie l-au acuzat pe fostul deputat PDL de trafic de influenţă, instigare la fals, instigare la spălare de bani dar şi asociere pentru savarşirea infracţiunii de trafic de influenţă, delapidare şi uz de fals. Marian Valeriu Calotă, principalul complice a lui Trăşculescu, este acuzat între altele de complicitate la de trafic de influenţă, şantaj, spălare a banilor şi uz de fals. (G. S.)

Senatorul Dumitrescu cere dezbatere pentru Roşia Montană

Senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, a anunţat ieri că raportul pentru legea Roşia Montană Gold Corporation va trece prin Senat şi apoi va ajunge la Camera Deputaţilor, la 1 noiembrie. „La 21 octombrie raportul urmează să intre în dezbaterea Senatului, urmând ca, după ce procedurile vor fi îndeplinite, în jurul datei de 1 noiembrie să ajungă în Camera Deputaţilor, cameră decizională. Urmează ca grupurile parlamentare să prezinte componenţa acestei comisii. Se aplică algoritmul, liderii de grup se întâlnesc acum şi stabilesc. Această comisie are o foarte clară necesitate. Este o nevoie de a adăuga un plus de dezbatere”, a spus Dumitrescu. (I. C.)

Elevii încep lupta împotriva drogurilor

Odată cu începerea anului şcolar, începe şi lupta împotriva consumului de droguri. Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea va derula şi în acest an o serie de proiecte precum „Mesajul meu Antidrog” şi „Necenzurat” şi va realiza activităţi de prevenire a consumului de droguri în cadrul programului Ministerului Educaţiei “Să ştii mai multe, să fii mai bun”. “Aceste proiecte se adresează elevilor pe cicluri de şcolarizare şi conţin teme adaptate nivelului lor de înţelegere şi asimilare. În cadrul proiectelelor pe care Agenţia le propune pe parcursul acestui an şcolar sunt prevăzute module de formare destinate părinţilor şi cadrelor didactice, care au ca obiective dezvoltarea reţelei de specialişti, formarea de abilităţi privind consolidarea relaţiilor familiale, controlul şi soluţionarea conflictelor, exersarea comunicării în familie şi formarea de atitudini potrivite cu privire la consumul de droguri” , spune cms. Răzvan Candrea, coordonator CPECA Vrancea. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.