Politică

Bacinschi, mai mulţi bani din împrumuturi de investit decat Oprişan

Iulia Crețu
15 sep 2013 1261 vizualizări
Potrivit unei informări semnate de ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, judeţul Vrancea a luat împrumuturi de 189 milioane lei, din care a efectuat trageri de 128 milioane lei u cei mai mulţi bani se învart la Focşani, chiar mai mulţi ca la CJ

Decebal Bacinschi are mai mulţi bani împrumutaţi pentru investiţii în Focşani decat are şeful său de partid, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan pentru proiecte judeţene. Astfel, potrivit unei informări semnate de Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, privind gradul de îndatorare al unităţii administrativ teritoriale din judeţul Vrancea, soldul datoriei publice locale directe, la Focşani sunt cei mai mulţi bani. Astfel, la judeţ este vorba despre o valoare a împrumutului contractat de 39,2 milioane lei, iar soldul trageri-rambursări este de 34,4 milioane lei, în timp ce la Focşani este vorba despre 112 milioane lei, cu un sold trageri de 62,8 milioane lei. La Adjud, raportul este de 5,9 milioane lei împrumuturi, 5 milioane lei trageri, la Mărăşeşti - 8 milioane lei împrumuturi cu 6,7 milioane lei trageri, iar la Odobeşti împrumutul este de 4,4 milioane lei, în timp ce tragerile sunt de 3,5 milioane lei. Panciu are un raport de 11,5 milioane lei cu 9,9 milioane lei. În tabel figurează şi mai multe localităţi rurale din judeţ. Carligele are împrumuturi de 999 mii lei şi trageri de 961 mii lei; Campineanca – un milion lei împrumut, 953 mii lei trageri; Fitioneşti – 1,5 milioane lei împrumut, 1,2 milioane lei trageri; Garoafa – 557 mii lei împrumut, 135 mii lei trageri; Gugeşti – 670 mii lei împrumut, 177 mii lei trageri; Homocea – 200 mii lei împrumut, 27 mii lei trageri; Soveja – 1,5 milioane lei împrumut, 1,2 milioane lei trageri şi Vidra – 1,3 milioane lei împrumut şi 827 mii lei trageri. În total, la nivel judeţean, este vorba despre împrumuturi totale ale unităţilor administrative teritoriale de 189 milioane lei, din care s-au efectuat trageri de 128 milioane lei. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.