Politică

Elena Băsescu A NĂSCUT o fetiţă

Ziarul de Vrancea
1 sep 2013 2007 vizualizări
Preşedintele Traian Băsescu: Am primit nobilul titlu de bunic. Nepoţica e sănătoasă - FOTO

 

Fiica preşedintelui, Elena Băsescu, a născut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o fetiţă, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală, în prezent atât mama, cât şi copilul fiind în stare bună. Evenimentul a avut loc cu circa trei săptămâni mai devreme decât era aşteptat.

Elena Băsescu A NĂSCUT o fetiţă (Imagine: Facebook)

UPDATE O fotografie cu Băsescu ţinându-şi în braţe nepoţica a fost postată pe Facebook

O fotografie în care şeful statului apare ţinându-şi în braţe nepoţica a fost postată, duminică, pe contul de Facebook "Alături de preşedintele nostru", la scurt timp după ce Traian Băsescu şi-a vizitat fiica, pe Elena Băsescu, la Spitalul Universitar.

Preşedintele poartă un halat alb, îşi ţine în braţe nepoţica şi priveşte spre aparatul de fotografiat.

UPDATE Băsescu: Am primit nobilul titlu de bunic. Nepoţica e sănătoasă, deja a supt

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la ieşirea din Spitalul Universitar, unde fiica sa, Elena, a născut o fetiţă, că este bucuros că a primit "nobilul titlu de bunic", iar nepoţica sa, despre care a spus, râzând, că seamănă cu el, este sănătoasă şi "deja a supt".

Preşedintele a spus că este bucuros, împreună cu soţia sa, Maria, şi cu cealaltă fiică, Ioana.

Băsescu a spus că naşterea a fost prematură, copilul fiind aşteptat peste trei săptămâni, dar doctorii au decis că este mai bine ca operaţia să aibă loc la acest moment.

"Am primit nobilul titlu de bunic", a spus Băsescu, precizând că fiica sa, Elena, şi soţul acesteia, Bogdan, vor alege numele copilului.

Întrebat dacă şi-a văzut nepoţica, Băsescu a răspuns: "E, cum să n-o văd, am ţinut-o şi în braţe".

El a adăugat că sentimentul este extraordinar, precizând că nepoţica a primit la naştere nota 9.

Întrebat cu cine seamănă copilul, Băsescu a răspuns: "Cu mine, sigur. Se vede, că s-a şi grăbit să iasă".

El a spus că nu ştie cine vor fi naşi. "Mă bucur că e sănătoasă, că a supt deja, ceea ce e foarte bine", a spus Băsescu, precizând că medicii au spus că fiica sa va mai rămâne în spital "două-trei zile".

Preşedintele a vizitat-o, duminică, pe fiica sa, Elena, la Spitalul Universitar, după ce aceasta a născut o fetiţă. Băsescu a stat la spital, împreună cu soţia şi cu cealaltă fiică, Elena, în jur de o oră.

UPDATE 11:26 Preşedintele Traian Băsescu a sosit la Spitalul Universitar

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, duminică dimineaţă, la Spitalul Universitar, unde fiica sa, Elena, a născut o fetiţă.

Preşedintele era însoţit de soţia sa, Maria.

El i-a salutat pe jurnaliştii prezenţi, dar nu a făcut declaraţii presei.

Elena Băsescu a născut, la ora 3.30, prin cezariană, o fetiţă în greutate de 2.715 grame şi 47 de centimetri, la Spitalul Universitar din Capitală, potrivit unui comunicat al unităţii medicale.

Ea a fost internată sâmbătă, în cadrul Clinicii de Obstetrica Ginecologie a spitalului, fiind în a 35-a săptămână a sarcinii.

Atât starea mamei, cât şi cea a copilului, sunt în parametri normali de evoluţie.

Primul copil al Elenei şi, în acelaşi timp, primul nepot al preşedintelui Traian Băsescu, a venit pe lume în ziua în care mama împlineşte un an de la căsătorie.

Elena Băsescu posta, vineri, 30 august, pe Facebook: "Mai sunt aproximativ 3 săptămâni până la cel mai important şi emoţionant eveniment din viaţa noastră: ziua când vom deveni părinţi. Pe amândoi emoţiile şi aşteptarea ne-au copleşit. Asta nu înseamnă că nu am apucat să desenăm pereţii din camera fetiţei noastre. Eu am ales personajele care să-i lumineze începutul vieţii, iar Bogdan a fost mai implicat pe partea artistică . A ajutat-o de zor pe pictoriţă. Sperăm că şi micuţei noastre o să-i placă…".

Postarea este însoţită de şapte fotografii cu pereţii pictaţi ai camerei fetiţei. În picturi apar personaje din filme celebre de desene animate.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat la B1TV, în luna iunie, dacă va avea un nepoţel sau o nepoţică, el răspunzând: "Spre marea mea bucurie, nepoţică".

Întrebat când va avea loc botezul, preşedintele a răspuns: "Prin octombrie".

Elena Băsescu şi Bogdan Ionescu s-au căsătorit, în septembrie 2012, la câteva zile după revenirea la Palatul Cotroceni a preşedintelui Traian Băsescu, care a fost suspendat două luni în vara anului trecut.

 

www.mediafax.ro

 

 

 

Semnificaţia numelui Sofia Raisa, ales de Elena

Băsescu pentru fiica sa

 

Elena Băsescu a adus pe lume, sâmbătă noapte, la Spitalul Universitar, o fetiţă sănătoasă de 2,7 kilograme şi 47 de centrimetri. Nepoţica lui Traian Băsescu va purta numele de Sofia Raisa.

 

 

 Elena Basescu

Elena Băsescu-Foto:rtv.net

Numele Raisa îşi are originea în limba ebraică şi înseamnă "trandafir". În originea greacă, Raisa înseamnă "fără griji", iar în originea slavă, numele de fata Raisa înseamnă "preaiubită".

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu, în vizită la Spitalul Universitar, unde a născut fiica sa

Numele Sofia este de origine greacă şi are semnificaţia de înţelepciune. Întâlnit cu precădere în epoca bizantină, fiind purtat de soţiile împăraţilor bizantini Iustin şi Iustinian, Sofia este folosit astăzi de aproape toate popoarele europene.

Etimologic "Sofia" derivă din cuvântul grec "sophie" care înseamna înţelepciune. Sofia era, de altfel, Zeiţa Înţelepciunii la greci.

CITEŞTE ŞI Elena Băsescu a născut. Vezi ce i-au rezervat astrele fetiţei sale


www.rtv.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R.A., acum 3861 zile, 14 ore, 36 minute, 42 secunde
E cam rozalie copila in poza, s-ar putea sa se arunce in neamul lui Hrebe guzganul si pare mai analfabeta ca biata ma-sa .....sa le traiasca!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.