Politică

Victor Ponta: În toamnă modificăm legea şi formăm regiuni înainte de revizuirea Constituţiei

Ziarul de Vrancea
30 aug 2013 1146 vizualizări
PSD a decis împărţirea României în 10 regiuni. Tulcea şi Constanţa vor face parte dintr-o singură regiune, Dobrogea, iar Sibiu şi Braşov vor fi capitale de regiuni.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Mamaia, că din toamnă trebuie modificată legea din 1998 referitoare la regiunile de dezvoltare, astfel încât să se permită formarea regiunilor înainte de a primi statut constituţional prin revizuirea Legii fundamentale.

FOTO: MEDIAFAX

„Unul din punctele cele mai importante le-am discutat şi ieri (joi, n.r.) în cadrul unui BPN (Birou Permanent Național - n.r.) informal, doar cu vicepreşedinţii. Cred că din această toamnă trebuie să mergem mai departe prin modificarea Legii 315/1998, cea cu regiunile de dezvoltare, în a forma practic regiunile chiar înainte de a primi statutul constituţional", a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

Premierul a spus că proiectul cel mai important din această toamnă este declanşarea efectivă a descentralizării.

„Poate proiectul cel mai important din această toamnă, proiect politic, guvernamental, parlamentar, îl constituie declanşarea efectivă a procesului de descentraliare şi de pregătire a regiunilor”, a subliniat Victor Ponta.

Premierul a precizat că trebuie stabilite instituţiile care vor merge de la Guvern către regiuni, către structurile locale, întrucât de la 1 ianuarie se va intra pe noul exerciţiu financiar al UE şi România trebuie să fie pregătită.

„S-a dovedit că orice centralizare excesivă la Bucureşti îngreuneză lucrurile şi cu cât lăsăm mai mult la regiune, judeţ, oraş - atribuţii şi resurse - cu atât lucrurile merg mai bine”, a adăugat președintele PSD.

 

www.digi24.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 3885 zile, 13 ore, 27 minute, 48 secunde
NUMAI TAMPENII FACETI PENTRU TARA ASTA!!!!!!! DATII OAMENI BUNI AFARA!!!!!!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.