Politică

Scheletul din şifonierul Ramonei Mănescu: şi-a falsificat CV-ul în engleză

Ziarul de Vrancea
26 aug 2013 1883 vizualizări
După două tentative eşuate, PNL a reuşit să propună un candidat la Transporturi, acceptat şi de Ponta: europarlamentarul Ramona Mănescu. În CV-ul în engleză de pe site-ul Parlamentului European, Mănescu se laudă cu un doctorat, care însă nu apare în varianta în limba română.

 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost nevoit să cedeze în faţa presiunilor premierului Ponta şi, de facto, a renunţat la candidatura lui Nini Săpunaru pentru Ministerul Transporturilor. Pentru a-şi salva onoarea în faţa partidului, el a trimis la Palatul Victoria două propuneri: Nini Săpunaru şi Ramona Mănescu. Gest complet inutil, întrucât premierul a anunţat aproape imediat că o preferă pe Mănescu, colega de Parlament European a soţiei sale, Daciana Sârbu.

Ramona Mănescu este nevasta primarului sectorului şase, Rareş Mănescu, un apropiat al preşedintelui PNL. Deşi ea face astfel parte din cercul de intimi ai preşedintelui PNL, a fost evident că liderul liberal a regretat respingerea candidaturii lui Săpunaru. "Nu se cunoaşte ceva concret care să poată fi imputat acestui om sub aspectul corectitudinii, moralităţii", a susţinut preşedintele PNL.

Masterat se traduce doctorat, în engleza lui Mănescu

Lui Crin Antonescu i-a fost greu să le explice ziariştilor ce o recomadă pe Ramona Mănescu pentru poziţia de ministru al Transporturilor. Preşedintele PNL a spus despre ea că are "experienţă internaţională" şi este "un om de anvergură". Pe CV-ul doamnei europarlamentar se vede că aceasta face un mare efort să colecţioneze diplome şi să arate că îşi merită poziţia politică.

Astfel, în anul 2006, când Ramona Mănescu era subsecretar de stat la Autoritatea Naţională pentru Tineret, ea a avut timp să finalizeze şi cursurile Academiei Naţionale de Informaţii (institutul superior anexat SRI), pe cele ale Institutului Diplomatic Român (MAE) şi şi-a luat şi masteratul la SNSPA, în Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană. Problema apare la CV-ul în engleză, postat pe site-ul Parlamentului European, unde Mănescu se laudă cu un doctorat la SNSPA, în 2006, în Relaţii Internaţionale. Puţin probabil ca Ramona Mănescu să nu fi ştiu să traducă corect - "masterat" se traduce "master’s degree" sau MA - întrucât, într-un alt CV, ea susţine că poate să se exprime, în scris, în engleză, "într-un text clar şi bine structurat". Site-ul Parlamentului European precizează clar că informaţiile publicate ţin de responsabilitatea deputatului. Cazul ei nu este însă singular: ministrul delegat Dan Şova s-a împăunat cu un masterat la London School of Economics şi însuşi premierul Victor Ponta şi-a trecut în CV un masterat la o universitate din Catania, pe care ulterior l-a şters din biografia oficială.

Firma lui Săpunaru, anchetată

Până acum câteva săptămâni, Nini Săpunaru a deţinut 49,5% din firma SC Euro Proiect SRL. EVZ a aflat că, de mai bine de un an, această societate este anchetată de procurorii DNA Iaşi, pentru mai multe contracte încheiate cu statul. După ce Ovidiu Silaghi a ieşit, luna trecută, din calculele liberalilor pentru postul de ministru al Transporturilor, din cauza problemelor sale penale, Nini Săpunaru şi-a cesionat acţiunile cumnatului său, pentru ca o eventuală candidatură la postul de ministru al Transporturilor să nu fie împiedicată de ancheta DNA asupra firmei sale. După ce EVZ a dezvăluit acest lucru sâmbătă, Săpunaru a recunoscut toate informaţiile din articol. Ulterior, deputatul PNL de Vrancea a declarat că a fost supus unui linşaj mediatic.


www.evz.ro

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3888 zile, 4 ore, 55 minute, 56 secunde
Acum desigur ca un masterat, sau un doctorat cum zice ea, la SRI o califica mult mai bine pentru Transporturi. Va spiona gropile din asfalt si fulgii de nea si va sti unde au de gand sa apara alte citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.