Politică

Antonescu: Ce a spus Ponta de numirea la Transporturi ţine de portretul-robot al oricărui ministru

Ziarul de Vrancea
24 aug 2013 760 vizualizări
Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că premierul Victor Ponta a făcut un portret-robot al oricărui potenţial ministru atunci când a afirmat că aşteaptă de la PNL o persoană cu experienţă politică şi imagine foarte bună pentru portofoliul Transporturilor.

 

"Cred că ceea ce a spus premierul ţine în general de portretul robot al oricărui potenţial ministru. În măsura în care s-au urmărit aceleaşi criterii, noi urmărim aceleaşi criterii", a spus Antonescu, la televiziunea Antena 3.

El a subliniat faptul că propunerea oficială pentru Ministerul Transporturilor va fi făcută de PNL în urma deciziei statutare luată în partid.

"Am spus asta de la bun început. Faptul că domnul Nini Săpunaru este o variantă pe care eu am luat-o în calcul este o informaţie publică. Dânsul a confirmat că am avut această discuţie. Decizia, însă, va fi luată duminică. Domnul Ponta se va pronunţa asupra propunerii pe care noi o vom face duminică", a spus Antonescu.

Antonescu a arătat că atât el, cât şi PNL, nu vor accepta niciodată ideea că oameni ca Nini Săpunaru sau Ovidiu Silaghi, despre care nu au informaţii că ar fi greşit cu ceva, pot fi compromişi, indiferent de ce crede Ponta.

"Eu, ca preşedinte al PNL, şi PNL nu vom accepta niciodată ideea că nişte oameni despre care noi nu avem nicio informaţie că ar fi greşit ceva, cum este Nini Săpunaru sau domnul Silaghi, nu putem să acceptăm ideea că pot fi compromişi. Asta eu nu o să accept, indiferent cine ce crede şi chiar indiferent de ce crede premierul", a spus Antonescu.

Antonescu a mai arătat că nu are de gând să forţeze mâna cuiva pentru numirea de la Transporturi.

"Pentru mine nu se pune problema să forţez mâna cuiva. Eu nu pot să accept, ca regulă a jocului politic, că se pot face dosare oricând, la orice oră, că presa domnului Băsescu poate desemna miniştri. În ciuda presiunilor, noi nu ne-am oprit din a demasca anumite lucruri. Nu încetăm să spunem că este şi de datoria premierului şi ministerului Justiţiei să facă ceva legal, democratic, dar să nu se facă nimeni că nu vede asta", a adăugat Antonescu.

El a mai spus că decizia va fi luată duminică, în partid, şi că PNL nu va ceda ameninţărilor sau presiunilor venite din partea preşedintelui Traian Băsescu.

"Vreau să fie limpede pentru toată lumea, decizia nu va fi luată pe ameninţări, presiuni, ale agenţilor sau presei domnului Băsescu. Lucruri de genul acesta, minciuni, cum că Nini Săpunaru va fi numit trezorier al partidului, sunt mizerii. Ne afectează, dar nu ne intimidează. Noi continuăm să procedăm aşa cum credem că este normal", a mai spus Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat agenţiei MEDIAFAX că aşteaptă, duminică, din partea PNL ca pentru Transporturi să fie propusă o persoană cu experienţă politică, imagine foarte bună şi un profesionist în domeniu, adăugând că "oficial" nu a respins un nume deoarece nu a primit o propunere "oficială".

"Sunt absolut convins că este interesul meu şi al PNL ca cel care va ocupa funcţia de ministru al Transporturilor de luni practic, că luni trebuie să depună jurământul, este o persoană cu experienţă politică, cu imagine foarte bună şi profesionist în domeniu. Nu am respins o propunere oficială, pentru că nu mi s-a făcut o propunere oficială, ce a spus domnul Antonescu aseară este adevărat, propunerea mi se va face mâine, după şedinţa PNL", a spus Ponta, sâmbătă, pentru MEDIAFAX.

El a amintit că în acordul USL este prevăzut dreptul prim-ministrului de a refuza sau a avea un ultim cuvânt în cazul miniştrilor, dar că până în prezent nu a fost niciodată cazul să invoce acest drept.

 

www.mediafax.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.