Politică

Oprişan umblă cu plăcere prin buzunarele vrancenilor

Iulia Crețu
20 aug 2013 1034 vizualizări
Constată un deputat PDL de Vrancea, care critică ridicarea pragurilor pentru achiziţii publice la 30.000 euro pentru servicii şi 100.000 euro pentru lucrări u această modificare îi bagă în buzunar lui Victor Roman, deputat PSD, cu dedicaţie de la CJ şi Oprişan, lucrări pe bani publici pentru reparaţia a două drumuri, evident, fără licitaţie

Noile praguri pentru achiziţii publice vor aduce, potrivit deputatului PDL de Adjud, Florin Mihail Secară, “bucurie” baronilor USL şi politicienilor care trăiesc din bani publici. Parlamentarul Opoziţiei aduce în discuţie “dedicaţia” pe care Consiliul Judeţean Vrancea şi Marian Oprişan i-au făcut-o “prin acordarea fără licitaţie a două contracte de lucrări în valoare de aproape 60.000 euro către prietenul politic, deputatul PSD Victor Roman”, după cum declară Secară într-un comunicat de presă. Reprezentantul PDL Vrancea susţine că licitaţiile vor fi de acum şi mai cu talent ocolite, “pentru ca banii să ajungă unde trebuie”. Secară dă exemplu de două lucrări acordate cu dedicaţie colegul său de colegiu de Camera Deputaţilor, social democratul Victor Roman. “Licitaţiile, cu excepţia celor pentru lucrări din fonduri europene, sunt ocolite cu abilitate de echipa Oprişan de la Consiliul Judeţean. Sotirex SRL, firmă care i-a aparţinut actualului deputat Victor Roman, condusă de altfel de asociaţi sau colaboratori de-ai săi în alte societăţi comerciale, va încasa prin încredinţare directă peste 56.000 de euro de la Consiliul Judeţean, pentru lucrări pe două segmente de drumuri judeţene”, spune deputatul PDL. Este vorba despre proiectarea şi execuţia lucrărilor de restabilire a condiţiilor de circulaţie pe DJ 205J Fitioneşti- Muşunoaiele şi pe DJ 205H Moviliţa–Păuneşti–Domneşti Târg. “Nimeni nu se îndoieşte de necesitatea lucrărilor pe aceste drumuri judeţene, cum nimeni nu se îndoieşte că ar rămâne fonduri pentru mai multe drumuri judeţene prin oprirea irosirii banilor publici ai judeţului Vrancea pe diverse «evenimente publice» finalizate cu artificii şi mulţumiri strigate de la microfon prim-secretarului judeţului, Marian Oprişan. Plăcerea cu care … umblă în buzunarele vrâncenilor prin cheltuirea discreţionară a banilor publici va fi, sper, oprită. De justiţie, sau, la următoarele alegeri”, mai spune Secară, printr-un comunicat de presă. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.