Politică

Blaga: Vom răspunde invitaţiei lui Ponta de a discuta pe măsuri economice

Ziarul de Vrancea
20 aug 2013 738 vizualizări
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că PDL va răspunde invitaţiei primului ministru de a discuta pe măsuri economice pentru sprijinirea mediului privat din România şi dezvoltarea clasei de mijloc şi a arătat că premierul "caută soluţii la opoziţie".

 

"Eu observ că domnul prim ministru, care până acum nu a luat nicio măsură pentru relansarea economiei, caută soluţii la opoziţie. Primul ministru trebuie să recunoască faptul că situţia dezastruoasă a economiei i se datorază în întregime, tăierea investiţiilor nu poate să creeze locuri de muncă şi nici măcar să le menţină pe cele existente, aşa că s-a ajuns ca în iulie să-şi piardă locurile de muncă 29 de mii de români la care se adaugă cei 16 mii care şi-au pierdut locurile de muncă în iunie", a spus Vasile Blaga.

El a arătat că s-a ajuns ca neîncasările de buget pe primele şase luni să fie de 6,5 miliarde de lei.

Liderul PDL a mai spus că în cele 14 modificări ale Codului Fiscal, "aproape una pe lună, a introdus 23 de noi taxe şi impozite, din care nu fac parte coplata, taxele şi impozitele locale, timbrul judiciar", menţionând că astfel s-a ajuns la scăderea puterii de cumpărare şi la paralizarea sectorului privat.

"Victor Ponta nu înţelege că omoară sectorul privat şi că acum este momentul reducerii fiscalităţii. S-a gândit Victor Ponta câte locuri de muncă s-ar crea prin reducerea cotei unice? S-a gândit Victor Ponta cu cât ar creşte încasările la buget prin creşterea consumului dacă s-ar mări salariul minim? Soluţia este ca Guvernul să lucreze alături de sectorul privat care este într-o situaţie disperată şi să nu-l strivească cu noi taxe şi impozite", a adăugat liderul PDL.

Blaga a arătat că, aşa cum a declarat la Baia Mare, democrat-liberalii vor participa la discuţii cu Guvernul şi "vor propune o discuţie tripartită Guvern-PDL-mediul de afaceri".

"Vom răspunde invitaţiei primului ministru de a discuta pe măsuri economice pentru sprijinirea mediului privat din România şi dezvoltarea clasei de mijloc", a precizat Vasile Blaga.

El crede că premierul se află "într-o situaţie diperată", pentru că, pe de o parte creşterea economică este "revizuită în plus, dar încasările la buget scad".

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că USL încurajează dialogul cu opoziţia, în special pe teme economice, fiind dispusă să aibă întâlniri cu reprezentanţii opoziţiei pentru a discuta propunerile avansate de aceasta.


www.realitatea.net

 

 

 

PDL îi pune condiții lui Ponta.

Democrat-liberalii discută luni invitația

premierului la dialog

 

Democrat-liberalii vor discuta în Biroul Politic Naţional condiţiile în care ar putea fi acceptată invitaţia la dialog a premierului Victor Ponta.

"PDL, ca partid de opoziţie, a supus în ultima perioadă Guvernul unui tir de critici şi l-a presat să îşi corecteze politicile. Observăm că în urma acestor presiuni premierul, încercând un joc de imagine, face o invitaţie PDL la dialog politic. Această invitaţie este de fapt un răspuns la presiunile noastre, este un succes al opoziţiei PDL. Suntem un partid responsabil care nu poate asista nepăsător la prăbuşirea ţării. (...) Orice discuţie cu Guvernul nu poate pleca decât de la buna credinţă. Iată de ce PDL va discuta în Biroul Politic Naţional condiţiile în care o astfel de invitaţie ar putea fi acceptată. Nu dorim să facem un joc de imagini. Nu vrem să intrăm în clădirea Guvernului să ne facem poze cu domnul Ponta", a spus prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu.

PDL așteaptă scrisoarea premierului

Predoiu a spus că Guvernul va trebui să trimită o scrisoare oficială către BPN al PDL în care să explice în ce condiţii doreşte dialogul, agenda discuţiilor şi temele abordate.

"Deocamdată, domnul Ponta a aruncat două vorbe la locul său de muncă, la televizor. Îl aşteptăm pe domnul Ponta şi la locul de muncă de la Guvern să explice în ce condiţii doreşte acest dialog, care este agenda concretă, care sunt temele, cine va participa, să trimită o scrisoare către BPN şi vom discuta. Noi suntem gata de dialog pentru a impune aceste măsuri. Vrem o solicitare serioasă", a spus democrat-liberalul.

Aseară, Vasile Blaga spunea că PDL va  răspunde invitaţiei primului ministru de a discuta pe măsuri economice pentru sprijinirea mediului privat din România şi dezvoltarea clasei de mijloc.

Premierul Victor Ponta a anunțat că USL încurajează dialogul cu opoziţia, în special pe teme economice, fiind dispusă să aibă întâlniri cu reprezentanţii opoziţiei pentru a discuta propunerile avansate de aceasta.


www.evz.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.