Politică

Oprişan vrea să-i scape pe primarii incompatibii

Mihai Boicu
13 aug 2013 1033 vizualizări
Social - democratul spune că Parlamentul trebuie să modifice Legea 161/2003, care poate lăsa loc de abuzuri în forma actuală u printre incompatibili se află şi Iordache Cazacu, primarul comunei Fitioneşti Marian Oprişan, preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din Romania (UNCJR), spune că Legea 161/2003, privind prevenirea şi sancţionarea corupţiei trebuie modificată.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a prins în ofsaid mai mulţi primari dar şi preşedinţi de consilii judeţene, aflaţi în diferite situaţii de incompatibilitate sau în conflict de interese, deoarece au ocupat funcţii în regiile autonome sau diverse consilii de administraţie. În timp ce Asociaţia Comunelor din Romania a susţinut că ar fi peste 1.000 de aleşi în asemenea situaţii, oficialii ANI au spus că sunt 50 de primari şi alte cateva zeci de cazuri conexe acestor cazuri. Printre aceşti primari se află şi social-democratul Iordache Cazacu, primarul comunei Fitioneşti din judeţul Vrancea, care a fost depistat că, în paralel cu mandatul de la primărie, conducea şi propria firmă în calitate de administrator. Marian Oprişan spune că modul în care este acum formulată Legea 161 lasă loc de interpretări. “Este bine că legea este bună, este bine că legea este foarte clară, este bină articolul 88 şi 87 nu lasă loc la interpretări, dar cu toate acestea articolele lasă loc unor eventurale abuzuri sau interpretări eronate din partea Agenţiei Naţionale de Integritate. Toată lumea din presă face confuzie între calitatea de acţionar, membru al adunării generale a acţionarilor sau membru al consiliului judeţean de administraţie al unei societăţi subordonate autorităţii locale şi calitatea de preşedinte sau membru al unei asociaţii de dezvoltare intracomunitară, care are ca scop atragerea de fonduri europene pentru programele europene de interes local, regional sau intracomunitar. În SUA şi Uniunea Europeană nu există în acest moment conflict de interese între public şi public, ci doar între public şi privat. De aceea Legea 161 trebuie modificată”, a declarat Marian Oprişan într-o intervenţie la postul de televiziune Romania TV. Primarul Iordache Cazacu a fost acuzat de ANI că în perioada 26 iunie 2008 – 22 octombrie 2009 a deţinut funcţia de primar în aceeaşi perioadă în care a fost administrator al firmei LARVIN SRL Fitioneşti, societate care se ocupă cu comerţul. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.