Politică

Sapunaru si Momanu nu vor baroni judecati in functie

Mihai Boicu
2 nov 2006 882 vizualizări
Deputatii liberali Nini Sapunaru, Corneliu Momanu si Dragos Ujeniuc au propus modificarea Legii 215/2001, a administratiei publice locale, prin care presedintii consiliilor judetene sa fie suspendati din functie atunci cind sint trimisi in judecata.

"Am propus ca oricine ocupa o functie de demnitate publica sa fie suspendat din functie atunci cind parchetul termina ancheta si trimite dosarul in instanta", ne-a declarat Corneliu Momanu. Cei trei deputati au inregistrat propunerea in urma cu doua zile la Camera Deputatilor si au cerut sa fie discutata in regim de urgenta. Biroul Camerei a luat ieri in discutie propunerea legislativa si a stabilit ca aceasta trebuie sa fie discutata in procedura normala, astfel incit ar putea ajunge pe ordinea de zi a deputatilor undeva pe la mijlocului anului viitor. Propunerea va fi dezbatuta mai intii de senatori, dupa care se va intoarce la Camera Deputatilor, care este camera decizionala. Deputatul Corneliu Momanu a recunoscut ca initiativa a plecat de la cazul lui Marian Oprisan, care a ramas in functie in conditiile in care subordonatii sai trimisi in judecata au fost sus. "Nu am facut insa propunerea numai pentru Oprisan, ci si pentru alte cazuri care ar putea aparea", a adaugat deputatul Momanu. Initiativa legislativa a primit girul celorlalti deputati liberali, insa nu a fost discutata si cu reprezentantii celorlalte partide din coalitie. Liberalul mai este si initiatorul unei propuneri de inlocuire a Legii 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public. "Am discutat cu Mona Musca, initiatorul acestei legi, care a spus ca ma sustine si sa-i prezint proiectul meu", a mai spus Corneliu Momanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.