Politică

Ciprian Nica vrea ca extremismul maghiar să fie sancţionat

Iulia Crețu
11 aug 2013 943 vizualizări
Parlamentarul cere ca Guvernul de la Budapesta să ia atitudine după declaraţiile extremiste ale lui Vona Gabor, reprezentant Jobbik, partidul extremist maghiar, care a spus la Harghita că formaţiunea sa politică îşi asumă un conflict cu Romania

Deputatul PSD de Focşani, Ciprian Nica, condamnă manifestările antiromaneşti de la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal. Printr-un comunicat de presă remis redacţiei noastre, Nica susţine că atat Romania, dar şi UE trebuie să se pronunţe în acest caz. „În calitate de simplu cetăţean al Romaniei condamn orice gen de manifestare antiromânească, finanţată din bani publici, care să aibă loc pe teritoriul ţării mele. Consider această atitudine un dispreţ total faţă de însemnele naţionale, faţă de istoria României şi faţă de români. Nu avem voie, în calitatea noastră de români, să asistăm pasibili la ceea ce se discută la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal, care a avut loc săptămâna aceasta în Harghita cu atât mai mult cu cât mesajul celor prezenţi face referire la lupta pentru obţinerea autonomiei maghiarilor şi autoguvernării Ardealului iar adunarea respectivă este sprijinită financiar de Primăria Joseni şi Consiliul Judeţean, adică bani publici”, spune deputatul Nica. Parlamentarul susţine că drepturile maghiarilor sunt respectate în Romania şi că ideea de conflict între ţara noastră şi Ungaria este creată de liderul Jobbik. Ciprian Nica susţine că Guvernul de la Budapesta trebuie să îşi exprime o opinie despre declaraţiile lui Vona Gabor, aşa cum se aşteaptă o poziţie şi de la forurile europene. „Din nefericire, astfel de declaraţii ale oficialilor maghiari sunt frecvente în România. Ele trebuie să înceteze! Este inadmisibil ca declaraţiile extremiste să continue fără a avea niciun fel de consecinţe şi fără poziţii ferme ale insituţiilor abilitate”, se mai arată în comunicatul semnat Ciprian Nica. Liderul Jobbik, Vona Gabor, a declarat, sâmbătă, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal (Erdelyi Magyar Ifjak-EMI) de la Borzont, judeţul Harghita, că partidul pe care îl conduce va apăra drepturile şi interesele maghiarilor din Transilvania, asumându-şi responsabilitatea unui conflict cu România. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
sachim, acum 3903 zile, 17 ore, 43 minute, 10 secunde
asa-i ca romanii din judetul tau se lafaie in....lux,...somajul e-n floare,...dezordinea ,coruptia la fel, si tu vorbesti de unguri!
vrancean, acum 3903 zile, 17 ore, 48 minute, 47 secunde
lasa-i ma, pe unguri,...pentru comuitatea de unde esti ,....ceva propuneri de legi,...sau ordonante de urgenta! nimic,....papi banii contribuabilului, de pomana!
danb, acum 3904 zile, 2 ore, 7 minute, 59 secunde
Dupa Talvar saptamana trecuta cu protestul impotriva colegului de partid Dragnea, saptamana asta e randul lui Nica sa se faca de cacao trimitand comunicate fara nicio noima si fara niciun efect. Deci citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.