Politică

Eugen Ciorici a fost numit şef al Direcţiei Regionale de Finanţe Galaţi

Mihai Boicu
8 aug 2013 8022 vizualizări
Omul liberalilor vranceni va fi conduce Finanţele din şase judeţe, din care face parte şi Constanţa, una dintre cele mai importante regiuni economice.“Nu i se poate reproşa nimic profesional şi moral”, spune liberalul Nini Săpunaru.Iniţial, Eugen Ciorici părea să fi pierdut funcţia la negocieri, însă pană la urmă a ieşit director de regiune.Constantin Grigorică şi Ioan Chicoş sunt noile ajutoare ale lui Marian Lungu de la Direcţia de Finanţe Vrancea, însă deocamdată nu se ştie nimic despre noua organigramă


Liberalul vrancean Eugen Ciorici va conduce destinele Finanţelor Publice din judeţele Galaţi, Vrancea, Brăila, Buzău, Constanţa şi Tulcea, după ce miercuri a fost numit în funcţia de şef al Direcţiei Regionale de Finanţe Galaţi. Fostul director executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Vrancea avansează astfel în ierarhia profesională, după ce în primă fază nu se ştia care va fi soarta sa după înlocuirea sa cu Marian Lungu, susţinut de PSD. Eugen Ciorici este susţinut de liberali, iar conducerea Finanţelor de la nivel judeţean, pe care a asigurat-o pană acum, revenea PSD, potrivit unor negocieri purtate în cadrul USL.


“Domnul Eugen Ciorici a fost numit ieri (miercuri – n.r.) la conducerea Direcţiei Regionale a Finanţelor Galaţi, ca director interimar. Dumneanului este cunoscut ca un bun profesionst, a fost vicepreşedinte al ANAF şi este cunoscut şi apreciat de cei din Ministerul Finanţelor. Din punct de vedere al compentenţei profesionale şi a calităţilor morale nu i se poate reproşa nimic”, a declarat deputatul PNL, Nini Săpunaru. Funcţia de mai mare peste regiune la Finanţe este una foarte importantă în actuala organizare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Direcţia Regională Galaţi este una din direcţiile grele şi care contează la nivel naţional, deoarece cuprinde Constanţa, unul dintre cele mai dezvoltate judeţe ale ţării din punct de vedere economic datorită ieşirii la Marea Neagră. De asemenea, Galaţiul este unul din judeţele cu o putere economică importantă, deoarece este poziţionat pe malul Dunării.



Ciorici a pierdut startul, dar a caştigat pe final

Iniţial, liberalul Eugen Ciorici nu se afla în cărţi pentru a fi şef de regiune, potrivit informaţiilor noastre. Deşi liberalii vranceni au solicitat că finanţistul să primească o funcţie mai importantă în sistem decat cea de subordonat al lui Marian Lungu, liberalii de la centru au spus că nu se poate. De altfel, în primă fază s-a vehiculat un al nume, cel al şefului Fiscului gălăţean. Între partenerii de guvernare s-au purtat însă negocieri în ultimele zile, în urma cărora a rezultat numirea lui Eugen Ciorici ca director regional. În primă fază, acesta va avea de organizat concursuri la nivelul administraţiilor finanţelor judeţene, întrucat Direcţia Regională este singura care are personalitate juridică. Această operaţiune ar trebui să se încheie în circa o lună, după care urmează să se definitiveze şi funcţia de conducere la nivel regional. Se pare că ieri au fost numiţi trei din cei patru adjuncţi ai lui Marian Lungu. Unul dintre aceştia este Constantin Grigorică, care a fost pană acum adjunctul lui Eugen Ciorici. Un alt adjunct este Ioan Chicoş, fostul adjunct al şefului Administraţiei Finanţelor Publice Focşani, structură desfiinţată din organigrama Finanţelor judeţene. Despre noua organigramă nu s-au aflat încă amănunte, de care depinde soarta a 150 de persoane aflate în preaviz. Potrivit ultimelor informaţii, s-ar părea că în jur de 15 posturi ar putea să dispară din organigramă. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 11

Adaugă comentariu
, acum 3597 zile, 12 ore, 5 minute, 43 secunde
Soarece uiti ce faci cu subalternele???
military, acum 3909 zile, 19 ore, 28 minute, 42 secunde
De unde alții mai tineri dacă viitoarea generație care urmează sî-i înlocuiască pe alde naș Rușanu,o arde acum cu seringi în venă prin subteranele din zona Găarii de Nord.sub protecția citeste integral
lola, acum 3909 zile, 21 ore, 10 minute, 28 secunde
astia sunt nemuritori???? altii nu mai exista in finante?, nimeni nu mai poate sa avanseze?? altii mai tineri? o sa-i vedem pe astia iar pana la pensie? altii de pe acolo nu mai sunt destepti? cand citeste integral
New Focsani, acum 3909 zile, 22 ore, 37 minute, 56 secunde
este o reparatie fireasca, aceasta decizie recenta. dl Corici nu putea sa fie dat la o parte asa cum am inteles si noi din articolele recente ale ZdV. faptul ca a fost promovat, este ceva firesc. citeste integral
schnee, acum 3909 zile, 22 ore, 38 minute, 50 secunde
Felicitari acestui profesionist care cu siguranta va face numai lucruri bune la carma acestei institutii.
iuliam moclea, acum 3909 zile, 22 ore, 48 minute, 45 secunde
Felicitari!!! Este un castig pentru judetul nostru. Inca odata Felicitari.
pep, acum 3909 zile, 22 ore, 56 minute, 29 secunde
Foarte bine, dl. Ciorici este un profesionist si ma bucur ca judetul nostru mic si rosu are resursa umana pentru institutiile regionale.
cetateanul roman, acum 3910 zile, 6 minute, 2 secunde
Nu se putea o mai buna alegere. Felicitari, succes si putere de munca!!!
Inspectoru, acum 3910 zile, 1 ora, 1 minut, 39 secunde
Sa vedeti ce o sa-l lungeasca pe Lungu, la cate i- a facut! O sa-i puna blana la lungit!!!
PDL, acum 3909 zile, 17 ore, 54 minute, 48 secunde
Sa vedem ce-o sa pateasca Malureanu. O sa mai stea doar 2 ore pe zi la servici? Sau o sa se apuce de munca? Sper ca Lungu n-a uitat ce i-a facut Malureanu.
ana, acum 3910 zile, 1 ora, 44 minute, 13 secunde
Da asa este o veste forte buna, si mai buna pentru ca se vede de la o posta ca liberalii conduc iar PSD-eul pierde teren mai ales in ceea ce priveste Vrancea.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.