Politică

Colin Powell - Corina Creţu, corespondenţă primejdioasă

Ziarul de Vrancea
3 aug 2013 5636 vizualizări
Fostul secretar de stat american Colin Powell neagă că a avut o relaţie extraconjugală cu europarlamentarul român Corina Creţu, după ce un hacker celebru a publicat emailuri considerate de Powell „de natură foarte personală.

 

Colin Powell, fostul Secretar de Stat al SUA, în vârstă de 76 de ani, a fost nevoit să ofere clarificări despre realaţia sa cu europarlamentarul PSD Corina Creţu, în vârstă de 46 de ani, după ce un hacker cunoscut ca „Guccifer” a postat, chiar pe pagina de Facebook a acestuia, un link către o corespondenţă prin e-mail între cei doi. Corespondenţa s-a desfăşurat pe o perioadă de mai mulţi ani.

În e-mailuri, Creţu îl numeşte pe Powell „dragostea vieţii mele”. „Te-am iubit prea mult, prea mulţi ani. TU ai fost cea mai mare iubire a vieţii mele...”, i-a scris Creţu lui Powell pe 14 noiembrie 2011, potrivit publicaţiei „New York Daily News”. Potrivit aceleiaşi surse, Creţu i-ar fi scris şi la sfârşitul aceluiaşi an lui Powell: „Vreau doar să te văd, nimic altceva”.

Corespondenţa dintre cei doi iese în afara sferei oficiale, europarlamentarul ataşând la e-mailuri şi fotografii care o arată în ipostaze mai relaxate: în costum de baie, în jacuzzi sau alături de familie.

Foto:evz.ro

Întâlniri „ocazionale”

Fostul general a răspuns ieri unor întrebări din partea site-ului The Smoking Gun, afirmând că nu şi-a înşelat soţia - cu care este căsătorit de aproximativ 50 de ani - cu Creţu, în prezent europarlamentar PSD. The Smoking Gun a relatat că Powell a întâlnit- o prima dată pe Corina Creţu când ea era purtător de cuvânt al preşedintelui României Ion Iliescu, iar el ocupa funcţia de şef al diplomaţiei în administraţia lui George W. Bush.

„Ocazional, am participat la aceleaşi reuniuni diplomatice şi internaţionale”, a explicat Powell pentru The Smoking Gun. „După ce am plecat de la Departamentul de Stat în ianuarie 2005, am rămas în contact prin e-mail”, a explicat Powell. „I-am dat frecvent sfaturi cu privire la perspectivele ei de a găsi o poziţie la ONU sau în altă organizaţie internaţională”.

„De-a lungul timpului, mailurile au căpătat un caracter foarte personal, dar nu au avut ca rezultat o relaţie. Aceste tipuri de e-mailuri s-au terminat în urmă cu câţiva ani”, a mai scris Powell. „Nu a fost nicio relaţie atunci şi nu este nici acum”, subliniază el. „În ultimii opt ani, am văzut-o pe doamna Creţu o dată sau de două ori când ea a venit din Europa să participe la conferinţe de grup la Washington. Nu am mai văzut- o de câţiva ani, dar am rămas prieteni şi suntem în contact”, a mai explicat el. Fostul secretar de stat conchide: „Mă bucur că ea are o carieră de succes. Mă bucur că s-a căsătorit recent şi este fericită”.

„Şterge e-mailurile!”

Powell a recunoscut că a sfătuit-o pe Corina Creţu să-şi şteargă mesajele în momentul când a bănuit că este urmărit de hacker. „În lumina a ceea ce se întâmplă, pare evident că a trebuit să îi cer dnei Creţu să îşi şteargă e-mailurile”, a spus acesta.

De altfel, într-un schimb de e-mailuri care a fost de asemenea interceptat de Guccifer, Creţu îi reproşează lui Powell că a prevenit-o prea târziu şi că pare „autistă” ca urmare numărului mare de mesaje trimise fostului secretar de stat.

Corina Creţu a fost contactată de jurnaliştii de la The Smoking Gun, dar a refuzat să răspundă întrebărilor acestora. Telefonul ei a fost închis şi pe parcursul zilei de ieri, când reporterii EVZ au încercat să o contacteze pentru a-i consemna punctul de vedere.

Colin Powell, omul forte al administraţiilor Bush

Colin Powell, în vârstă de 76 de ani, este primul afro-american care a deţinut funcţia de comandant al Statului Major Interarme al armatei americane, între 1989-1993, poziţie din care a coordonat primul Război din Golf.


Foto:evz.ro

În 2001, în timpul administraţiei G.W. Bush, fiul preşedintelui sub care condusese armata americană un deceniu mai devreme, Powell devenea primul afroamerican care ocupa funcţia de secretat de Stat, şef al diplomaţiei americane.

Din acest post, el a avut un rol covârşitor în decizia de invadare a Irakului condus atunci de Saddam Hussein. El avea să recunoască peste ani că sprijinul pentru cel de-al doilea Război din Golf va rămâne mereu o pată neagră pe întreaga sa activitate politică.


www.evz.ro 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
iully, acum 3889 zile, 20 ore, 52 minute, 2 secunde
Ar trebui sa i se puna si gheneralului vrincea celmare niste intrebari referitoare de legaturile sale amoroase, care n-au fost putine. Sper ca nu are nesimtirea sa nu recunoasca sau sa spuna cit de citeste integral
narcis, acum 3890 zile, 20 ore, 3 minute, 41 secunde
Se intampla in toata lumea istorioare de genul dat. Se intampla si in Focsani. Nu demult in familia mare a politicienilor vranceni a intrat un chestoras de penitenciare pre numele unui mare domnitor citeste integral
, acum 3890 zile, 19 ore, 28 minute, 20 secunde
Spune-le pe nume la dudui, ne este si noua interesant. Cine se mai uita la sacul carpit? Libelulele din CJ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.