Politică

Udrea: Ponta nu dă pâine românilor, el a luat-o!

Ziarul de Vrancea
2 aug 2013 1019 vizualizări
În draftul scrisorii de intenţie redactat de Guvern pentru încheierea unui nou acord cu FMI, document obţinut de Realitatea TV, măsurile de relansare economică lipsesc complet, însă apar noi taxe şi impozite.

 Astfel, în următorii doi ani, nimic nu va scăpa neimpozitat. Într-o intervenţie la Realitatea TV, Elena Udrea a analizat implicaţiile acestui acord. Concluzia? "Dacă atât poate Guvernul Ponta să propună FMI-ului...", a spus fostul ministru.

Udrea: Ponta nu dă pâine românilor, el a luat-o! / Foto: MEDIAFAX

Udrea: Ponta nu dă pâine românilor, el a luat-o! / Foto: MEDIAFAX

"Victor Ponta spunea, zilele trecute, că el dă pâine românilor. Nu, dânsul a luat pâinea românilor! Când ai şomaj în creştere, în 2013, cum poţi să spui că tu dai pâine românilor? Când nu eşti în stare să aduci fonduri europene, când ai cea mai mare inflaţie, ca ţară, din Uniunea Europeană, când ai cele mai mari creşteri de preţuri din Uniunea Europeană, cum poţi să spui că tu dai pâine românilor? Tu ai luat-o!", a spus fostul ministru al Turismului, vineri seara, la Realitatea TV.

"Până şi povestea aceasta cu TVA de 9% la pâine e de fapt o încercare cu care FMI nu prea a fost de acord pentru că nu are încredere în Guvern, dar îi lasă să încerce, cu condiţia să-i demonstreze Fondului Guvernul că scade evaziunea fiscală. Lucrul acesta nu se va întâmpla. În schimb, au crescut taxe şi impozite ca să aducă la buget mult mai mult decât ceea ce s-ar pierde la încasări prin deducerea TVA-ului la pâine", susţine Udrea.

În opinia sa, Guvernul Ponta nu face altceva decât să demonstreze că nu are soluţii  punctuale la problemele cu care se confruntă.

"E un guvern care demonstrează de fiecare dată când are ocazia nu numai că nu are viziune, că nu are nici măcar soluţii punctuale la problemele cu care se confruntă de pe o zi pe alta", încheie Udrea.

FMI dă liber la TAXE şi IMPOZITE. Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2014

În documentul redactat de Guvern pentru încheierea unui nou acord cu FMI, nu apare nici măcar o pagină despre măsurile vehiculate de ministrul finanţelor, Daniel Chiţoiu, pentru relansarea economică. Ne putem lua deci adio de la posibilitatea reducerii contribuţiilor sociale plătite de angajatori sau de la revenirea TVA la 19%, faţă de 24% cât este în prezent.

În schimb, apar multe taxe şi impozite noi. Biruri pe care le vor suporta românii care au cât de cât un loc de muncă stabil sau cei care au o proprietate în plus.


www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
STROE VASILICA, acum 3915 zile, 23 ore, 15 minute, 35 secunde
SA NU NE LASE NICI O COAJA DE PAINE!! NU O MERITAM!! DACA I_AM VOTAT,INSEAMNA CA NU AM VRUT BINE!!! MOS ION RATZIU NE RUGA SA_L VOTAM...ERA MINTE DESCHISA...NOI AM VRUT ILIESCU!!?? IACA,AVEM!!! citeste integral
Anonimus, acum 3917 zile, 20 ore, 51 minute, 26 secunde
Perfect adevarat,taxe marite,impozite mai multe,scumpiri de tot felul: Urmeaza Saracie Lucie,asta ati votat asta aveti !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.