Politică

Fostul prefect Dragoş Mircea: “Am fost puşi să tăiem frunze la caini!”

Mihai Boicu
1 aug 2013 3557 vizualizări
Recunoaşte fostul prefect Dragoş Mircea, după ce inspectorii guvernamentali au fost eliberaţi din funcţie de către premierul Ponta.Fostul prefect spune că inspectorii guvernamentali au fost traşi intenţionat pe linie moartă şi recunoaşte că “atribuţiunile erau cam subţiri faţă salariu”

Inspectorii guvernamentali de Vrancea Ion Oprea şi Dragoş Mircea au fost eliberaţi miercuri din funcţie de premierul Victor Ponta. Acesta a luat decizia de a demite 46 de inspectori guvernamentali în baza ordonanţei de urgenţă privind eliminarea a aproape 3.000 de posturi ocupate din zece ministere, dar şi Secretariatul General al Guvernului. Inspectorii guvernamentali demişi au primit un preaviz de 30 de zile. Despre aceste funcţii s-a spus că au fost create doar pentru a le asigura un loc “călduţ” foştilor prefecţi şi subprefecţi, nu pentru ca aceştia să muncească efectiv, ceea ce nu este prea departe de adevăr. Dragoş Mircea spune că intenţionat inspectorii guvernamentali au fost puşi să stea degeaba. “Ar fi trebuit să se folosească de experienţa noastră, nu să fim ţinuţi pe linie moartă. Nu este vina noastră. Noi nu vroiam să facem treabă, care eram învăţaţi să stăm la datorie 24 ore din 24, pe ploi, pe ninsori? Nu s-a vrut să fim activi. Atribuţiunile noastre erau cam subţiri faţă de cat eram plătiţi, asta e realitatea. Aproape toţi inspectorii guvernamentali au fost puşi să taie frunze la caini, ăsta e adevărul. Pe de altă parte, nu s-a vrut să fim utili şi să se folosească de experienţa noastră, iar asta s-a văzut din atribuţiunile care ne-au fost date”, a spus Dragoş Mircea. După schimbarea guvernării, fostul prefect a primit ca sarcină monitorizarea situaţiilor de urgenţă la Buzău, cu atribuţiuni limitate, deşi spune că putea să facă mult mai multe lucruri avand în vedere experienţa acumulată în Prefectura Vrancea, pe care a condus-o în două randuri.
 

Prefecţi şi subprefecţi de cursă lungă
 

Fostul democrat Ion Oprea a fost inspector guvernamental în Vrancea, avand atribuţii legate de activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Dragoş Mircea avea atribuţii similare, dar la Buzău. Ambii au fost prefecţi de două ori. Ion Oprea a fost cel mai longeviv, fiind reprezentant al Guvernului între 2005 – 2007 şi 2009 – 2011, pe perioadele în care PDL s-a aflat la guvernare. Între 2007 – 2009 acesta a fost subprefect, iar de la finalul anului 2011 pană în prezent a fost inspector guvernamental. Ex – liberalul Dragoş Mircea a fost şi el prefect de două ori. Primul mandat a fost între septembrie 2007- ianuarie 2009, iar al doilea în perioada 18 aprilie – 17 mai 2012. Din 2009 pană la sfarşitul anului 2011 acesta a mai fost inspector guvenamental, după care a fost numit subprefect, apoi prefect, după care a revenit pe postul de inspector. Dragoş Mircea spune că după încheierea preavizului se va întoarce mediul privat, unde soţia, dar şi socrul său au afaceri. Cat despre o revenire în politică, fostul prefect spune că nu ia în calcul în viitorul apropiat o asemenea decizie. Ion Oprea a lucrat înainte de a intra în Prefectură la CEC, iar de cand este inspector guvernamental şi-a suplimentat veniturile predand la Şcoala postliceală sanitară “Vasile Alecsandri” Focşani, condusă de fosta sa colegă de partid Constantina Negoiţă. De precizat că Guvernul cheltuia în jur de 3 milioane de euro pe an pentru salariile, diurnele şi deconturile inspectorilor guvernamentali. Leafa unui fost prefect ajunge la 5.000 de lei pe lună.  Aceştia vor trebui să elibereze posturile în termen de 30 de zile. (Mihai BOICU)

01.08.2013-ora 12,00:Ion Oprea şi Dragoş Mircea au fost eliberaţi din funcţie

 

Inspectorii guvernamentali Ion Oprea şi Dragoş Mircea au fost eliberaţi ieri din funcţie de premierul Victor Ponta.

 

Ion Oprea şi Dragoş Mircea au fost eliberaţi din funcţie Inspectorii guvernamentali Ion Oprea şi Dragoş Mircea au fost eliberaţi ieri din funcţie de premierul Victor Ponta. Acesta a luat decizia de a demite 46 de inspectori guvernamentali în baza ordonanţei de urgenţă privind eliminarea a aproape 3.000 de posturi ocupate din zece ministere, dar şi Secretariatul General al Guvernului. Inspectorii guvernamentali demişi au primit un preaviz de 30 de zile. Fostul democrat Ion Oprea a fost inspector guvernamental în Vrancea, avand atribuţii legate de activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Dragoş Mircea avea atribuţii similare, dar la Buzău. Ambii au fost prefecţi de două ori, in governări diferite. Ion Oprea a fost cel mai longeviv, fiind reprezentant al Guvernului între 2005 – 2007 şi 2009 – 2011, pe perioadele în care PDL s-a aflat la guvernare. Între 2007 – 2009 acesta a fost subprefect, iar de la finalul anului 2011 pană în prezent a fost inspector guvernamental. Ex – liberalul Dragoş Mircea a fost şi el prefect de două ori. Primul mandat a fost între septembrie 2007- ianuarie 2009, iar al doilea în perioada 18 aprilie – 17 mai 2012. Din 2009 pană la sfarşitul anului 2011 acesta a mai fost inspector guvenamental, după care a fost numit subprefect, apoi prefect, după care a revenit pe postul de inspector. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
barbu, acum 3917 zile, 17 ore, 26 minute, 31 secunde
doua slugi ale baronului portofel. s-a vazut la procesul de la cluj! s-a folosit de ei dupa care I-a .... scuipat!
velu, acum 3917 zile, 17 ore, 52 minute, 2 secunde
normal, asta-i soarta slugilor lui portofel!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.