Politică

Şedinţă de vară, relaxată şi fără certuri la Consiliul Judeţean

Mihai Boicu
31 iul 2013 1117 vizualizări
Toate proiectele au trecut de votul consilierilor, cu cateva excepţii fiind unanimitate u noii indicatori de la Prefectura Veche şi rectificarea bugetară nu au animat discuţiile din plen

Toate proiectele propuse de ieri de Marian Oprişan au fost aprobate fără probleme în lipsa acestuia la şedinţa Consiliului Judeţean. Mai mult, aproape toate hotărarile au fost votate în unanimitate, singurul care s-a abţinut la cateva dintre ele fiind democrat – liberalul Liviu Bostan. În aceste condiţii, rectificarea de buget a trecut fără probleme, iar pentru drumuri s-a alocat o sumă suplimentară. Pentru plombarea a 30.000 mp de drumuri s-au aprobat 1,5 milioane lei, iar pentru balastarea a opt drumuri judeţene încă 1,45 milioane lei. De asemenea, consilierii judeţeni au aprobat indicatorii tehnico – economici la clădirea Prefecturii Vechi, întrucat au apărut lucrări suplimentare de efectuat. Valoarea investiţiei se ridică la16,8 milioane lei şi trebuie finalizată în 2015. Arhitectul şef al judeţului, Daniela Olaru, a precizat că sumele şi lucrările sunt cele aprobate printr-o hotărare anterioară, însă a fost nevoie de o nouă hotărare întrucat termenul de finalizare al lucrărilor s-a prelungit pană în 2015. Marian Oprişan a fost împuternicit la şedinţa de ieri să negocieze contractele de management pentru perioada 2013 – 2017 cu actualii directori ai Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu”, Muzeului Vrancei şi Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor Vrancea. CJ a mai aprobat ieri şi preluarea sistemului de alimentare cu apă al comunei Slobozia Bradului.

S-au modificat mai multe trasee

Mai multe trasee pentru transportul public de persoane au fost modificate la şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean. Primăria comunei Gugeşti şi firma Loriteo Trans SRL au solicitat modificarea graficului de circulaţie pe traseul 057 Focşani – Dumbrăveni – Gugeşti – Oreavu. Astfel, s-a solicitat modificarea şi suplimentarea de ore pe acest traseu, motiv pentru care s-a cerut şi modificarea parcului auto, care va avea opt maşini active şi trei maşini în rezervă. De asemenea, Primăria Bordeşti şi operatorul SC Sicodan Trans SRL au cerut suplimentarea graficului actual de circulaţie. Numărul maşinilor active este de trei, iar o altă maşină în rezervă. Atat la Gugeşti, cat şi la Bordeşti, solicitările de suplimentare a curselor au venit ca urmare a demersurilor făcute de cetăţeni, în special navetişti şi elevi. La randul său, firma Nenciu Com SRL a primit ieri aprobarea consilierilor judeţeni pentru modificarea graficului de circulaţie pe traseul Focşani – Vanători – Jorăşti. Pe de altă parte, consilierii au respins propunerea consilierului PP – DD George Petric pentru prelungirea traseului Adjud – Lespezi – Ploscuţeni pană la Argea. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.