Politică

Soare piroman! Două incendii provocate în judeţ de căldura solară

Raluca Manolache
18 iul 2013 897 vizualizări
în comuna Poiana Cristei au ars un adăpost de animale pe o suprafaţă de circa 100 mp, aproximativ o tonă lucernă şi 1 mc cherestea

Incendii provocate de soare. Lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea au trebuit să intervină miercuri în comunele Poiana Cristei şi Vidra după ce soarele foarte puternic a aprins gospodăriile unor localnici. În comuna Poiana Cristei echipajul de pompieri militari a acţionat în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate la stingerea incendiului ce izbucnise la gospodăria numitului Alexandru C. În urma acestuia au ars un adăpost de animale pe o suprafaţă de circa 100 mp, aproximativ o tonă de lucernă şi un metru cub de cherestea. În apropierea grajdului era parcat un autoturism Dacia care a fost avariat pe o suprafaţă de circa 10%. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că flăcările au izbucnit la furajele depozitate în podul adăpostului de animale, care s-au autoaprins. „În cursul aceleiaşi zile, două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra au acţionat pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la gospodăria numitului Maricel P. din satul Cucuieţi, comuna Vidra. Cel mai probabil, din cauza efectului termic produs în urma căldurii solare s-au aprins recipientele din plastic în care erau depozitate benzină şi diluant. În absenţa proprietarilor de acasă, incendiul a fost anunţat de vecini. Observate cu întârziere, flăcările au cuprins un garaj, construit din lemn pe o suprafaţă de circa 20 mp, un adăpost de păsări, construit din lemn pe aproximativ 6 mp, 4 anvelope şi 2 mc cherestea”, ne-a precizat lt. Cristina Duţă, purtătorul de cuvant al ISU Vrancea. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.