Politică

Ovidiu Silaghi, propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor

Ziarul de Vrancea
16 iul 2013 826 vizualizări
"Nu cred ca preşedintele Băsescu să aibă ceva împotrivă"

 

PNL a decis să-l propună drept succesor al lui Relu Fenechiu la Ministerul Transporturilor pe Ovidiu Silaghi. Şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL a fost condusă de prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, preşedintele Crin Antonescu fiind în vacanţă. La ea a participat şi fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, care a fost condamnat vineri la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Transformatorul. Liderul PNL, Crin Antonescu, a avut în această dimineaţă o discuţie cu principalii vicepreşedinţi ai PNL, în care le-a transmis că a discutat cu premierul Ponta despre nominalizarea lui Silaghi la Transporturi.

În urma votului dat de conducerea PNL,  în favoarea lui Silaghi au fost  47 de voturi "pentru" şi cinci voturi "împotrivă". Înaintea şedinţei PNL, liberalul a declarat că are emoţii, deoarece "votul este vot", el aşteptând ca nominalizarea sa să fie acceptată de partid, apoi de premier şi în cele din urmă de preşedintele Traian Băsescu.

Silaghi a avut ieri o discuţie la Guvern cu premierul Victor Ponta pentru a discuta despre situaţia de la MInisterul Transporturilor. Liberalii se tem să nu se repete cazul Norica Nicolai, când o propunere a partidului şi a premierului a fost refuzată de preşedintele Băsescu.

Vicepreşedintele PNL a fost ministru al Transporturilor în guvernul Ponta I, el nemaifăcând parte din Guvernul Ponta II după o decizie de incompatibiliate a Agenţiei Naţionale de Integritate. El a fost acuzat că nu poate justifica 45.000 de euro.

"Această constatare a ANI a fost pentru o mine o piedică pentru a nu face parte din Guvernul Ponta II. Eu procesul cu ANI l-am câştigat din luna aprilie, sentinţa este inatacabilă", a declarat Silaghi.

În cursul acestei dimineţi, premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu au discutat la Cotroceni despre posibila numire a lui Silaghi la Ministerul Transporturilor.

"Nu cred să aibă nimic împotrivă preşedintele Băsescu, este bine că se gândeşte. Mi se pare normal ca preşedintele să se gândească bine", a afirmat Silaghi după ce a fost nominalizat de PNL pentru ministerul Transporturilor, precizând că până în acest moment şeful statului nu l-a contactat pentru o discuţie. Vicepreşedintele PNL a subliniat că în timpul primului său mandat de la Transporturi nu a avut vreo divergenţă cu preşedintele Băsescu, existând un singur incident când privatizarea CFR Marfă a fost amânată în CSAT.

El a adăugat că a avut "discuţii destul de lungi" cu Relu Fenechiu pentru a-i continua acestuia proiectele. Silaghi a ţinut să remarce că "marele merit pe care trebuie să i-l recunoaştem lui Relu Fenechiu este privatizarea CFR Marfă".

 

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.