Politică

Propunere pentru scutirea de impozit a agricultorilor calamitaţi

Aurelian Ivan
24 iun 2013 1602 vizualizări
Deputalul Nini Săpunaru a făcut acest anunţ ieri, în cadrul unei conferinţe de presă

Agricultorii afectaţi de grindina căzută în ultima perioadă ar putea scăpa de plata impozitelor, dacă procentul de calamitate depăşeşte 50%. ”Cred că astăzi sau maine o să dăm drumul la o iniţiativă legislativă privind scutirea agricultorilor de la plata impozitelor, cei care au avut calamitată suprafaţa de culturi cu peste 50%. O vom face ca iniţiativă comună a USL Vrancea. Vom încerca să adunăm în jurul acestei iniţiative şi deputaţi din alte judeţe unde au fost culturi calamitate”, a declarat deputatul Nini Săpunaru, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri la sediul Partidului Naţional Liberal. În Vrancea grindina a făcut prăpăd. Agricultorii nu prea mai au ce culege din vii şi livezi. Comunele lovite puternic sunt Jariştea, unde aproape 80% din suprafaţa de vie a fost calamitată de grindină, dar şi Bilieştiul, unde sute de hectare au fost distruse în această lună. La fel s-a întamplat şi în comuna Ţifeşti, unde 1.400 de hectare de culturi au fost afectate în diferite grade, cuprinse între 20% şi 60%. Comuna Boloteşti a fost aşezată de asemeni pe harta zonelor puternic afectate de grindină. Aici peste 400 de hectare de vie au fost făcute una cu pămantul, alte 180 de hectare de livadă şi 100 ultivate cu porumb fiind afectate. De asemenea, şi 30 de hectare cultivate cu legume au fost calamitate. Conform declaraţiilor preşedintelui Federaţiei Viticultorul, Manole Toader, pagubele sunt cam în jur de 35% la nivel de judeţ. Fermierul mai spune că pe viticultorii care şi-au asigurat preventiv culturile nu îi va despăgubi nimeni. Chiar dacă mulţi sunt asiguraţi, firmele de asigurări nu dau nimic dacă nu este formată bobiţa la strugure, pentru că aşa sunt clauzele din contracte. O statistică mai largă arată că în Vrancea, furtunile din acest sezon au afectat o treime din totalul culturilor de viţă de vie din judeţ, care însumează peste 20.000 de hectare. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
sandica, acum 3927 zile, 5 ore, 44 minute, 10 secunde
Dom,Condurache nu mai actalizati zdv pe internet? Pacat.
danb, acum 3929 zile, 14 ore, 24 minute, 2 secunde
Initiativa legislativa este desigur un fel de imbarligatura, daca nu chiar o prostie pentru ca complica in mod inutil legislatia in materie. Problema s-ar putea rezolva foarte simplu in mod contabil, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.