Politică

Sapunaru l-a pus la zid pe taurul Vraciu

Mihai Boicu
14 oct 2006 1294 vizualizări
Liberalii voteaza azi daca Alianta D. A. devine istorie in Vrancea. Nini Sapunaru l-a comparat ieri pe democratul Jan Vraciu cu un taur din desene animate, care in loc sa-l urmeze s-a oprit pe drum sa miroase flori. Liderul liberal a spus ca democratii au tradat pentru lucrarile pe care firmele apropiate PD le au la refacerea infrastructurii. In replica, presedintele PD Vrancea spune ca debarcarea lui Oprisan nu a fost legala si ca a fost alaturi de PNL numai din solidaritate

Liberalii vor decide astazi daca rup protocolul incheiat in 2004 cu PD, la sedinta Delegatiei Permanente Teritoriale. Decizia este insa previzibila, avind in vedere ca propunerea vine din partea presedintelui Nini Sapunaru. Acesta a continuat ieri sa acuze PD ca a trecut de partea lui Marian Oprisan. Sapunaru a spus ca planul de a da aviz de legalitate hotaririi de eliberare din functia de presedinte al CJ a lui Marian Oprisan a fost pus la cale impreuna cu senatorul Jan Vraciu. "Duminica seara a spus (Vraciu - n.r.) ca prefectul este un tip prea slab ca sa dea aviz de legalitate si adaugat: «Luni ramine singur subprefectul tau (Dragos Mircea, fost vicepresedinte PNL- n.r.), analizeaza actele si da aviz de legalitate». Dl. senator Jan Vraciu ne-a mintit pe toti", a declarat liberalul. Sapunaru a recunoscut ca democratul a mers pe ideea organizarii de alegeri anticipate, la care el a propus mai intii cistigarea puterii la CJ, pentru ca Oprisan sa nu fie cel care le organizeaza. Liberalul l-a comparat pe Vraciu cu un taur din desenele animate. "Am fost pusi in urmatoarea situatie. Am doi tauri pusi la treaba si pe drum taurul Figaro (deputatul a confundat taurul Ferdinand cu motanul Figaro - n.r.) se opreste sa miroase florile. Si eventual sa vina taunul sa-l intepe si sa sparga gardul", a spus Sapunaru. Acesta a precizat ca pe viitor ii va lasa pe democrati la inaintare si ca daca PD nu va merge la sedintele CJ nici PNL nu se va prezenta. Liberalul a mentionat ca nu crede in organizarea de alegeri anticipate, deoarece acestea ar putea fi organizate conform procedurilor legale ce trebuie parcurse abia in aprilie sau mai 2007. "Am complotat impreuna sa-l dam jos pe Oprisan, insa ministrul Vasile Blaga i-a convins pe democrati sa vinda meciul. Din acest motiv, sustin ca Jan Vraciu nici macar nu doreste dizolvarea CJ Vrancea", a acuzat liberalul.


Sapunaru l-a facut "imbecil" pe prefect


Nini Sapunaru sustine ca PD a renuntat la schimbarea lui Marian Oprisan din cauza lucrarilor pe care le are in Vrancea firma Euroconstruct Trading 98, detinuta de patronii restaurantului Golden Blitz din Bucuresti, devenit celebru pentru desele "vizite" ale presedintelui Traian Basescu. "Oprisan se lauda peste tot ca actionarii de la Euroconstruct ii sint frati de cruce", a mai spus presedintele PNL Vrancea. Acesta l-a criticat pe prefectul Oprea pentru ca s-a pronuntat ca nu stie care este situatia celor sapte consilieri care au plecat de la PSD la PNL si PD. "Trebuie sa fii imbecil ca sa afirmii asa ceva. Cum sa spui ca nu stii care este situatia celor sapte consilieri? Legea arat\ foarte clar ca trebuie hotarire de consiliu judetean ca sa nu mai fie consilieri", a mai declarat Sapunaru. Presedintele PNL Vrancea a adaugat ca materialul citit presei de democratul Jan Vraciu este identic cu cel al PSD si "probabil ca l-au facut impreuna la Prefectura". "Jan Vraciu nu e cu PSD, prefectul Ion Oprea si cu ministrul Blaga sint cu Oprisan", a afirmat Sapunaru.


Vraciu: "Institutiile functioneaza"


In replica la acuzatiile aduse de Sapunaru, democratul Jan Vraciu a iesit ieri in cadrul conferintei de presa in care a declarat ca "Marian Oprisan trebuie sa dispara din fruntea judetului Vrancea".

Liderul democrat a precizat ca PD nu poate colabora cu PSD deoarece are interzis prin statut acest lucru. Parerea lui Vraciu este ca sedintele CJ organizate de Alianta D. A. pe 31 august si 27 septembrie nu au intrunit conditiile cerute de lege. "Ambele sedinte au deficiente in ceea ce priveste cadrul juridic si aceasta poate fi constatata de oricine citeste cu atentie legea. (...) Sedintele din 31 august si 27 septembrie au fost conduse de vicepresedintele Horia Furtuna, dar acesta nu avea delegatie din partea presedintelui Consiliului Judetean", a completat Vraciu. Liderul democrat a spus ca in ceea ce priveste actiunea politica, PD a fost solidar cu PNL "chiar daca parerile au fost fost altele". Jan Vraciu a sustinut ca le-a atras atentia liberalilor ca legislatia are lacune si ca ar fi mai bine sa se organizeze alegeri anticipate. "Noi am fost solidari acestei actiuni si faptul ca a avut acest deznodamint nu ni se datoreaza noua. Faptul ca Prefectura a dat acest aviz, care este contrar intereselor noastre, demonstreaza ca institutiile statului functioneaza", a adaugat senatorul PD. Vraciu a asigurat, din punctul sau de vedere, consilierii judeteni ai PD nu se vor prezenta la sedintele CJ convocate de Marian Oprisan cel putin pina la sfirsitul lunii.

















În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.