Politică

Se separă apele între PNL şi PSD, în USL, la Vulturu?

Iulia Crețu
2 iun 2013 2697 vizualizări
Liberalii se pregătesc electoral pentru următoarele alegeri locale: l-au luat în partid pe Ilie Alexandru Băcanu, adversarul primarului PSD, Nicuşor Păcuraru

Liberalii nu sunt de acord cu propunerea primarului Nicuşor Păcuraru de la Vulturu de a vinde oamenilor din satul Becali terenul de sub case. Propunerea edilului a starnit un val de reacţii negative în comună, oamenii acuzandu-l că face afaceri pe spatele lor şi a dramei pe care au trăit-o la inundaţiile din 2005. Duminică, în sat a avut loc o întalnire între săteni şi deputatul PNL Laurenţiu Ţigăeru Roşca, acesta propunand ca înstrăinarea caselor între rude să se facă cu titlu gratuit, dacă este vorba despre părinţi care vand copiilor. În primii trei ani, dacă se vrea o nouă vanzare, abia atunci să se stabilească un preţ al zonei. “La notari este o regulă: dacă ai cumpărat ceva şi vinzi în primii trei ani, se consideră că ai cumpărat ca să faci un fel de afacere. Dacă ai stat trei ani, nu se consideră că ai luat-o să o vinzi. Propunerea mea este aşa: prima vanzare pe care o faceţi dumneavoastră către copii sau către cine vreţi dumneavoastră este zero. Dacă apoi, după o săptămană, copiii au de gand să o revandă, este altă discuţie. Prima tranzacţie de la dumneavoastră către o anumită persoană este zero. Dacă persoana stă mai mult de trei ani, deja şi el a cumpărat-o să stea, nu să o vandă. După aceşti trei ani discutăm. Dacă e rudă, e un euro, preţul care a apărut. Dacă vine unul de la Focşani, creşte preţul. Apoi, dacă este afacere, şi Primăria trebuie să ia ceva”, le-a spus Ţigăeru oamenilor. De altfel, subiectul vanzării terenurilor din satul Becali desparte apele între liberali şi social democraţi la Vulturu, Ţigăeru precizand că celor doi aleşi PNL li se poate retrage sprijinul politic dacă nu se consultă cu Focşaniul pe această chestiune. Mai mult, liberalii se pregătesc electoral pentru viitoarele alegeri locale, Ţigăeru anunţand că îl va lua consilier pe cabinetul parlamentar pe Ilie Alexandru Băcanu, candidatul PP-DD la Primăria Vulturu în 2012. Acesta a fost la 300 de voturi în spatele actualului primar PSD, Nicuşor Păcuraru. La întalnirea cu sătenii au mai participat şi primarul de la Slobozia Bradului, Valerică Zamfirescu, şi doctorul Constantin Buză, care are o baltă de pescuit în Vulturu. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.