Politică

Consilierii locali focşăneni au amanat votarea majorării taxelor pe 2014

Iulia Crețu
31 mai 2013 1269 vizualizări
Cătălin Vrabie, liderul USL din CL Focşani i-a pus încă o piedică primarului Decebal Bacinschi, amanandu-i proiectul dărilor la stat pentru 2014 u astfel, întalnirile pe cartiere privind dezbaterea bugetului vor fi reprogramate u taxele locale ar putea suferi o dublă majorare

Cătălin Vrabie trece peste capul lui Decebal Bacinschi. Consilierii PSD i-au întors un proiect de hotărare primarului Decebal Bacinschi la şedinţa de Consiliu Local de joi, cu privire la stabilirea nivelului taxelor şi impozitelor pentru anul 2014. La propunerea social democratului Cătălin Vrabie, proiectul a fost amanat în aşteptarea unei hotărari de Guvern lămuritoare. Propunerea lui Vrabie l-a surprins pe edil, care era cu mana pe sus, în semn de protest, cand preşedintele de şedinţă, liberalul Tudorel Trofin, întreba cine este împotriva propunerii liderului USL. „Propun să amanăm votarea acestui proiect pentru că încă nu s-a aprobat HG-ul în acest sens”, a propus Cătălin Vrabie. Pe 2014, taxele şi impozitele de la Focşani ar putea cunoaşte o dublă majorare. Cea obligatorie, corelată cu inflaţia, cu 16,5%, dar şi posibilitatea unei a doua creşteri cu pană la 20%, în funcţie de decizia consilierilor locali. Democraţii din CL au întrebat care este perspectiva majorărilor de taxe pentru anul viitor, însă nu au primit nici un răspuns. Nici explicaţiile şefului de la Taxe şi Impozite din subordinea Primăriei Focşani nu i-a convins pe aleşi de necesitarea votării proiectului la şedinţa de joi. „Hotărarea pe care ar trebui să o aprobaţi azi (n.r. joi) este obligatorie. Prin HG avem anumite taxe prinse între nişte valori şi noi trebuie să stabilim valoarea respectivă. Totodată, prin această hotărare, se stabilesc bonificaţiile, cotele pentru persoane juridice (între 0,25 şi 1,5), trebuie să stabilim cat vom aplica anul viitor. Şi agenţii economici vin şi ne întreabă pentru a-şi face bugetul, trebuie să cunoască valorile estimate pentru anul viitor”, a spus Meluş Nazaru. „Anul acesta nu s-a încheiat. În pledoaria dumneavoastră nu aţi făcut precizarea dacă e termen pană la 31 mai”, a replicat Cătălin Vrabie. Asta cu toate că municipalitatea a programat deja întalnirile pe cartiere pentru dezbaterea proiectului de buget pentru 2014. Primarul a anunţat că întalnirile cetăţeneşti se amană. „Am programat şi întalnirile cu cetăţenii pe cartiere, le-am anunţat la presă... Ce să mă mai întalnesc, nu mă mai întalnesc dacă nu am ce să le spun oamenilor. Vom amana întalnirile”, a spus şi primarul Decebal Bacinschi. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.