Politică

Parlamentul a redus cvorumul la referendum

Ziarul de Vrancea
29 mai 2013 1819 vizualizări
PDL: Atacăm legea la Curtea Constituţională

 

Camera Deputaţilor au adoptat, în calitate de for decizional, reducerea pragului de prezenţă la referendum de la 50% la 30%, propunere legislativă aparţinând parlamentarilor USL. Liderul grupului parlamentar al PDL a anunţat că legea va fi atacată la Curtea Constituţională.

Parlamentarii PNL, PSD şi cei ai PC au votat pentru reducerea pragului de prezenţă la toate tipurile de referendum la 30%, invocând faptul că acest lucru este necesar în primul rând pentru validarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei. Conform noului proiect şi preşedintele României poate fi demis dacă la vot se prezintă 30% din cei înscrişi pe listele electorale, iar 25% din cei înscrişi pe listele electorale votează pentru demitere.

Reprezentanţii PDL, UDMR şi PPDD au votat împotriva propunerii legislative a celor de la USL.

“Orice primar din România va putea fi schimbat cu 25%, credeţi că nu se vor aduna 25% pentru a schimba un primar, gândiţi-vă şi la preşedinţii de CJ. V-aţi grăbit, aţi încercat să denaturaţi o idee care trebuie să decidă într-o democraţie”, le-a spus Mircea Toader, liderul grupului parlamentar al PDL.

Acesta a anunţat că democrat-liberalii vor ataca legea privind reducerea pragului de prezenţă la referendum la Curtea Constituţională.

Proiectul legislativ a fost aprobat şi de Senat.

 

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Waypetamjep, acum 3948 zile, 20 ore, 42 minute, 52 secunde
<a href=http://www.cheapjordan11onlineshop.com/>air jordan 画像 </a> <a href=http://www.jordan13hotsaletuuhan.com/>jordan スニーカー </a> <a citeste integral
Zeus !!!!!, acum 3984 zile, 9 ore, 49 minute, 44 secunde
“Orice primar din România va putea fi schimbat cu 25%, credeţi că nu se vor aduna 25% pentru a schimba un primar, gândiţi-vă şi la preşedinţii de CJ. V-aţi grăbit, aţi încercat să citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.