Politică

Firma complicelui lui Trăşculescu, introdusă în dosarul de corupţie

Gabriel Sava
28 mai 2013 1368 vizualizări
La ultimul termen, instanţa a dispus introducerea în cauză a societăţii lui Marian Valeriu Calotă

Luni a avut loc la Tribunalul Bucureşti un nou termen în dosarul în care fostul deputat PDL Alin Silviu Trăşculescu a fost trimis în judecată în dosarul şpăgii pentru programul PNDI. Instanţa a dispus introducerea în cauză, şi citarea ca atare pentru termenul din 25 iunie, a societăţii Maryna Exclusiv SRL, aparţinand lui Marian Valeriu Calotă, asociatul fostului deputat vrancean în “povestea” ajunsă acum dosar penal.
Reamintim că fostul deputat PDL de Vrancea, Alin Silviu Trăşculescu, a fost trimis în judecată la începutul lunii aprilie 2013 pentru trafic de influenţă, instigare la fals, instigare la spălare de bani dar şi asociere pentru savarşirea infracţiunii de trafic de influenţă, delapidare şi uz de fals. Marian Valeriu Calotă, principalul complice a lui Trăşculescu, cel care s-a ocupat de obţinerea acestor sume şi de crearea unui aspect de legalitate privind derularea unor tranzacţii comerciale între firma sa şi cea a denunţătorului, este acuzat de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şantaj comis în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă, spălare a banilor, în formă continuată, delapidare, uz de fals şi asociere pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Denunţătorul, omul de afaceri Mircea Vintilescu, a precizat că Trăşculescu i-a solicitat iniţial 50.000 euro pentru a interveni pe langă autorităţi în scopul obţinerii unui contract de proiectare de drumuri în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) derulat din fonduri ale Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, după care, în mai multe tranşe, a solicitat şi a primit parţial încă 100.000 euro. Alte trei persoane, Marian Varvariche, Adrian Cristian Ene şi Dorian Geolfan, au fost trimise în judecată în acest dosar pentru complicitate şi instigare la infracţiunile de care sunt acuzaţi principalii doi acuzaţi din acest dosar. De la începutul acestui dosar, fostul deputat nu a mai răspuns nici telefonic şi nici personal oricărei solicitări formulată de presă legat de calitatea sa de inculpat. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.