Politică

Oprisan isi matura adversarii din partid

Dana Lepadat
12 oct 2006 1149 vizualizări
Fostul senator Fevronia Stoica, fostul prefect Constantin Buza si omul de afaceri Florin Malureanu au fost exclusi ieri din PSD. Cei trei au incercat sa-l elimine pe Marian Oprisan din fruntea organizatiei. Inaintea lor au mai fost dati afara din PSD Vrancea fostul deputat Catalin Popescu si consilierul local Nitica Ciubotaru. In ultimele luni, baronul i-a exclus din PSD pe toti pesedistii cu greutate care constituiau un pericol pentru el

Marian Oprisan isi elimina rind pe rind adversarii din PSD Vrancea. Ieri, Fevronia Stoica, Florin Malureanu si Constantin Buza au fost exclusi din partid deoarece erau suspectati de "colaborationism" cu Alianta D. A.. Motivul oficial al excluderii a fost insa "starea de dezordine pe care au indus-o in partid", dupa cum ne-a declarat presedintele interimar al organizatiei municipale PSD Focsani, Liviu Oloeriu. "Cei trei nu au mai avut activitate politica si trebuia sa facem ceva. In plus ei au avut o atitudine care a creat dezordine in partid si asta nu a fost benefic pentru partid pentru ca ne aflam in opozitie. Cel putin la alegeri aveam mare nevoie de oameni si nu i-am vazut sa se implice", ne-a declarat Oloeriu. Cei trei pesedisti dati afara din partid ieri aveau un cuvint greu de spus in organizatie. Astfel, Fevronia Stoica a fost senator pina in 2004, iar actualmente era presedinta organizatiei judetene de femei. Constantin Buza a fost ales senator in 2000, functie la care a renuntat pentru cea de prefect. Partenerul de vinatoare al lui Oprisan a cazut in dizgratie si a fost inlocuit cu George Baesu, insa dupa ce fiica lui s-a casatorit cu fiul lui Ristea Priboi a revenit la conducerea Casei de Asigurari de Sanatate. Anul trecut a fost trimis in judecata de DNA pentru neregulile de la constructia noului sediul al institutiei, fiind singurul dintre cei exclusi care are probleme cu legea. Florin Malureanu a fost consilieri judetean pina in 2000 si a fost unul din "minunatii oameni de afaceri" ai PSD in Vrancea. Excluderea celor trei vine dupa ce in luna august au demarat campania "Un PSD curat", al carei scop era inlaturarea lui Marian Oprisan de la conducerea organizatiei judetene. Inaintea lor au mai fost dati afara din PSD consilierul local Nitica Ciubotaru, fost presedinte PSD Focsani, si fostul deputat Catalin Popescu. Cel din urma a fost dat afara si de secretarul general al PSD, Miron Mitrea, din slujba de consilier al acestuia.


Ultimii care au aflat


Cei trei exclusi, la fel ca si predecorii lor, au aflat ultimii de decizia luata de conducerea pertidului, de la ziaristi. "Eu nu recunosc nici un birou executiv pentru ca acolo sint niste persoane asa, «no name», care l-au inconjurat pe Marian Oprisan si au facut mereu exact ce a zis el. Oricum ii santajeaza tot timpul si nu au nimic de zis in fata lui. oricum nu ma surprinde deloc excluderea mea din partid. Inca mi se pare cam tirziu, credeam ca se va intimpla asta imediat ce am demarat acea campanie «Un PSD curat», pentru ca Oprisan stie ca PSD-ul nu se poate sa fie curat cu el in partid si a decis, asa cum face el mereu, sa arunce peste bord pe toti cei care au alta opinie decit el", a declarat Fevronia Stoica. Nici Constantin Buza nu regreta ca a fost dat afara din partidul in care a activat ani buni si asta pentru ca "in PSD sint numai ambitii si dispozitii dictatoriale cu care nu imi doresc absolut deloc sa fiu asociat". Florin Malureanu s-a declarat la fel de "degajat" privind excluderea sa din partid si chiar a indus ideea ca ar putea lua nastere o noua aripa PSD in Vrancea, chiar cu acordul celor de la centru. "Cei care conduc destinele PSD Vrancea au dovedit din nou ca nu cunosc statutul. Eu trebuia sa fiu exclus de organizatia de cartie de care tin si care m-a ales nu de Biroul Executiv Municipal. Oricum, asta este multumirea lui Oprisan fata de oamenii care l-au ridicat in fruntea partidului. Urmeaza sa fie exclus si Radovici din PSD si pica toata organizatia municipala care l-a ajutat. Nu este un capat de tara oricum pentru ca ar putea fi infiintata o noua aripa PSD. Poate isi vor da seama si cei de la Bucuresti ca Oprisan nu le mai aduce servicii ci doar deservicii", a spus ex-pesedistul Florin Malureanu.


"Au conspirat impotriva PSD"


Marian Oprisan i-a acuzat de tradare pe cei trei fosti colegi. "Colegii mei din partid au luat aceasta decizie pentru ca cei trei au conspirat murdar pentru ca PSD sa piarda majoritatea in CJ si in Consiliul Local Focsani. Chiar au colaborat cu alte partide pentru asta. Nici nu pot opina asupra unor oameni care, dupa ce au cistigat functii importante de pe urma Partidului Social-Democrat, au predat Consiliul Local si Consiliul Judetean Aliantei PNL-PD", ne-a spus baronul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.