Politică

Antonescu: Îl pun pe Băsescu premier, ca preşedinte, dacă este propus de câştigătorii alegerilor

Ziarul de Vrancea
22 mai 2013 1043 vizualizări
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că îl va pune, ca preşedinte, pe Traian Băsescu premier în cazul în care acesta ar fi propus pentru funcţie de către un partid sau o alianţă care ar câştiga parlamentarele, el precizând însă că nu crede că se va ajunge în această situaţie.

 

 

  

 

El a ţinut să adauge, într-o emisiune la Realitatea TV, că nu crede că se va ajunge la o astfel de situaţie.

Întrebat în ce condiţii l-ar desemna pe Traian Băsescu premier şi ce ar trebui să se întâmple pentru a se ajunge într-o astfel de situaţie, Antonescu a răspuns: "Un lucru simplu, că nu e deloc exclus...teoretic. Un partid care câştigă alegerile parlamentare, sau o coaliţie care câştigă alegerile parlamentare în România să vină la mine şi să-mi spună: Noi am câştigat alegerile parlamentare, domnul Traian Băsescu este candidatul nostru oficial pentru funcţia de prim-ministru. În acel moment Traian Băsescu ar fi desemnat prim-ministru al României, pentru că în acest sens am înţeles eu mereu Constituţia, chiar cea actuală, şi în orice caz în acest sens vrem să o modificăm explicit, constrângător. Desemnarea prim-ministrului nu este o operaţiune cu caracter subiectiv a preşedintelui. Preşedintele trebuie să facă doar să ia notă prin desemnarea sa de alegerea pe care au făcut-o cetăţenii", a susţinut Antonescu.

El a precizat că majoritatea parlamentară aleasă de cetăţeni decide cine va fi prim-ministru, iar preşedintele oficiază "consacrarea acestei voinţe".

"Deci, domnul Traian Băsescu, cel puţin teoretic, nu are niciun impediment să devină prim-ministru. Nu cred, în sensul unui pronostic politic, că s-ar putea întâmpla asta, dar nu din cauză că eu aş avea dreptul sau dorinţa de a refuza un verdict popular, dacă el s-ar petrece", a completat Antonescu.


www.rtv.net

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Vizionarul, acum 3990 zile, 16 ore, 1 minut, 6 secunde
Crin crede ca daca zice ca-l va pune pe Basescu prim-ministru daca va fi presedint (dar nu pupa),simpatzantii lui Basescu il va vota ??!!! Inteligenta rara !!!! Cauta orice cale numai sa ajunga citeste integral
Ulise Grosu, acum 3991 zile, 12 ore, 12 minute, 19 secunde
Este mai mult decat TRIST ca acest Crin Antonescu da dovada de asa de multa naivitate si crede ca va fi reprezentatul USL la alegerile pentru presedintele Romaniei. Sansa lui de a fi presedintele citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.