Politică

CJ şi Primăria sunt verificate de Camera de Conturi Buzău

Mihai Boicu
19 mai 2013 1644 vizualizări
Camerele de conturi din Vrancea şi Buzău au făcut rocadă la verificarea celor mai importante două instituţii din punct de vedere al bugetelor pe care le gestionează

De acum o săptămană, auditorii din Vrancea verifică Primăria şi Consiliului Judeţean Buzău, în timp ce auditorii din judeţul învecinat au venit în “vizită” la Primăria Focşani şi Consiliul Judeţean Vrancea. Potrivit lui Ionel Petrea, directorul Camerei de Conturi Vrancea, care a confirmat această informaţie, asemenea acţiuni au loc la nivelul întregii ţări. La nivelul Curţii de Conturi este prevăzută mobilitatea auditorilor, numai că pană acum nu s-a aplicat, unul din motive fiind de natură financiară. Anul trecut însă, conducerea instituţiei a decis ca în judeţele învecinate auditorii să facă schimb de instituţii. În acest mod ar trebui să fie înlăturate măcar părţial eventualele discuţii privind obiectivitatea celor care efectuează verificările. În funcţionarea Curţii de Conturi se prevede că auditorii care controlează o instituţie nu mai au voie să vină în următorii doi ani să facă verificări, pentru a nu apare discuţii. Se ştie că în Vrancea, Marian Oprişan a declanşat după 2004 un adevărat război cu auditorii Curţii de Conturi, după ce aceştia au scos la iveală nenumărate nereguli din “bucătăria” financiară a administraţiei judeţene, unele dintre acestea culminand cu dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean a fost trimis în judecată de către DNA pentru fapte de corupţie. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.