Politică

Doi vranceni candidează la alegerile locale din Roma

Mihai Boicu
19 mai 2013 1837 vizualizări
Alexandru Neacşu şi Silviu Ciubotaru sunt din Focşani şi vor să devină consilieri comunali în capitala Italiei

La alegerile locale care vor avea loc pe 26 şi 27 mai în Roma, capitala Italiei, vor candida şi doi vranceni. Aceştia vor încerca să intre în conducerea Municipiului (Sectorului) VI, unul dintre cele mai mari, cu o populaţie de peste 250.000 de persoane. Focşănenii Alexandru Neacşu şi Silviu Ciubotaru se vor bate pentru funcţiile de consilieri comunali, fiind acum în plină campanie electorală. Alexandru Neacşu este înscris pe lista civică a lui Marco Scipione, pe un loc fruntaş. Acesta spune într-un interviu acordat ziarului “Emigrantul roman”, că a plecat din ţară, pentru diferite perioade, începand cu anul 1991, în Turcia, Germania şi Polonia. În anul 2003, focşăneanul a plecat în Italia, unde a rămas pană în prezent, îmbinand munca cu activităţile legate de comunitatea romanească. “Am plecat de la realitatea unei comunităţi, a noastră, destul de dezbinată şi am încercat să fac cat mai mult. Împreună cu caţiva amici am înfiinţat asociaţia socio – culturală “Ulpia Traiana Romana”, asociaţie care la ora actuală are nu mai puţin de 560 de membri. Cu ei am organizat Ziua Unirii, Ziua Copilului, acţiuni sportive şi culturale, în special pentru comunitatea romanească, dar la care de fiecare dată au participat şi italieni”, spune Alexandru Neacşu, într-un interviu acordat ziarului “Emigrantul roman”. Silviu Ciubotaru, al doilea candidat focşănean din Municipiul VI din Roma, s-a remarcat prin înfiinţarea Clubului Sportiv Dacica, care are o echipă de fotbal ce activează în campionatul italian, în a treia categorie. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.