Politică

Florin Mihail Secară, pe lista Elenei Udrea pentru Partidul Popular

Iulia Crețu
19 mai 2013 2445 vizualizări
Deputatul de Vrancea susţine că în PDL sunt nemulţimiri legate în primul rand de îndepărtarea de Traian Băsescu şi spune că ia în calcul un alt demers politic u totuşi, Secară afirmă că momentan, discuţia despre apariţia Partidului Popular s-ar baza pe speculaţii u alături de Elena Udrea ar pleca mai mulţi actuali parlamentari ai PDL, după cum spune şi Adriana Săftoiu, purtătorul de cuvant al democraţilor

Vara anunţă schimbări importante pe scena politică romanească. Foarte probabil, cat de curand va lua naştere Partidul Popular, care va coagula în jur nemulţumiţii din PDL, contestatari ai preşedintelui Vasile Blaga şi susţinători ai Elenei Udrea. Surse politice susţin că printre democrat liberalii din Parlament care vor pleca din PDL pentru a pune bazele Partidului Popular se numără şi deputatul de Adjud, Florin Mihail Secară. Acesta a sprijinit moţiunea Elenei Udrea pentru preşedinţia PDL, criticandu-l pe Vasile Blaga atat înainte de Convenţia de alegeri, dar şi după. Cea mai recentă ieşire media a lui Secară a fost împotriva Sulfinei Barbu, din tabăra lui Blaga. De altfel, Secară a precizat în primăvară, în campania electorală pentru şefia PDL, că este timpul ca generaţia 40 să preia conducerea portocaliilor, blamandu-l pe Vasile Blaga pentru salvarea lui Marian Oprişan din 2006-2007. Secară a început războiul cu Blaga şi din cauza deciziilor luate în cazul conducerii interimare a PDL Vrancea, cand şefia i-a revenit lui Costică Neaţă, fost director la Direcţia Agricolă Vrancea, o voce nu foarte puternică împotriva adversarului politic etern de la Vrancea, PSD.

“Există nemulţumiri foarte mari în partid”

Deputatul recunoaşte că în interiorul PDL lucrurile nu s-au calmat după Convenţia de alegeri, mai ales după decizia grupării Blaga de îndepărtare de Traian Băsescu. “Deocamdată, discuţia despre apariţia Partidului Popular se bazează pe simple speculaţii. Vorbim doar de scenarii de presă. Eu sunt unul dintre cei care au criticat lucrurile din PDL care nu merg bine şi vă pot spune că nu există elemente de concreteţe majore în ceea ce priveşte un alt partid politic. Au existat discuţii chiar atunci după alegeri, în care foarte mulţi au cerut ruperea de PDL, dar conducătoarea moţiunii noastre, Elena Udrea, s-a opus. Nu neg faptul că există nemulţumiri foarte mari în partid. Foarte mulţi colegi sunt nemulţumiţi de direcţia în care merge partidul. Pe de o parte, din cauza îndepărtării de Traian Băsescu. Eu mă număr printre cei care au rămas în PDL pentru Traian Băsescu. Este singurul politician de centru-dreapta care a avut o viziune pentru dezvoltarea, reformarea şi modernizarea României. Pe de altă parte, din cauza sentimentului că partidul bate pasul pe loc sau regresează. A se vedea în acest sens scorul politic în descreştere şi lipsa de vizibilitate a mesajului critic faţă de USL. Pare că noi nu facem Opoziţie şi oamenii care ne-au votat în decembrie se îndepărtează de noi. Poate se vor supăra unii din conducerea partidului, dar până acum, doar opoziţia făcută de Elena Udrea s-a văzut”, a spus Florin Mihail Secară pentru Ziarul de Vrancea.

Secară: “iau în calcul alt demers politic”

Acesta spune clar că ar alege altă construcţie politică, poate chiar Partidul Popular. “Dacă aceste nemulţumiri vor produce sau nu o ruptură de PDL rămâne de văzut. Oricum, în momentul în care vorbim, nu există o decizie în acest sens. În ceea ce mă priveşte, mă număr printre cei care ar lua în calcul foarte serios un alt demers politic. Asta pentru că nu am încredere că actuala conducere a partidului ne duce în direcţia bună”, ne-a mai spus deputatul de Adjud. Printre cei care vor să plece din partid s-ar număra parlamentarii Florin Popescu, Eugen Tomac, Gheorghe Tinel, Clement Negruţ, Ion Ariton, Ciprian Rogojan sau Florian Geantă. Despre apariţia Partidului Popular „cat de curand” au vorbit şi Gabriel Berca, consilier prezidenţial, dar şi Adriana Săftoiu, purtătorul de cuvant al PDL. Deşi a susţinut-o pe Elena Udrea în lupta pentru PDL, Emil Boc declară că nu susţine demersul de rupere a partidului, iar cuvantul său are o mare greutate în special pentru organizaţiile PDL din Transilvania, acolo unde portocaliii sunt mai puternici din punct de vedere electoral. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
@Mengele, acum 3991 zile, 12 ore, 50 minute, 34 secunde
Hai ca m-ati dat pe spate! Adica Alba - Ca - Zapada de Plescoi nu mai vrea sa stea alaturi de "talharul Bleaga". Asta e chiar culmea deturnarii adevarului.
Da prostovane !, acum 3991 zile, 12 ore, 32 minute, 51 secunde
Da bai, CENZURAT, are dreptate Mengele asta : cum dracu sa stea Udrea langa pandarul ala escroc Balega Vasile ?
Mengele, acum 3992 zile, 2 ore, 18 minute, 58 secunde
Un lucru e cat se poate de clar : PDL se va rupe prin plecarea la un moment dat a echipei Udrea...sensul ramanerii ei alaturi de un talhar ca Bleaga pare unul bizar, asta pentru cei ce nu cunosc citeste integral
danb, acum 3992 zile, 9 ore, 13 minute, 48 secunde
Nici PDL-ul si nici vreun Partid Popular nu mai au nicio sansa in Vrancea, nici macar una teoretica. Un partid de opozitie trebuie sa ofere o impresie de forta, ca poate face fata masinariei citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.