Politică

Sondaj Avangarde: Antonescu, scor dublu faţă de Isărescu

Ziarul de Vrancea
10 mai 2013 811 vizualizări
Liderul PNL ar obţine 44% din voturi dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri

Uniunea Social Liberală ar obţine 60% din voturile hotărâţilor, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, iar Crin Antonescu - 44% din voturile hotărâţilor (60% din total) la alegerile prezidenţiale, potrivit Barometrului de opinie naţional realizat de Avangarde, în perioada 21 - 28 aprilie. Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, din eşantionul de 64% al hotărâţilor, 60% ar vota candidaţii USL, 16% candidaţii PDL, 8% candidaţii PP-DD, 5% candidaţii UDMR, câte 4% ar vota candidaţii PRM şi ai Alianţei D.A., 2% candidaţii Mişcării Populare, 1% - candidaţii altor formaţiuni. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, din eşantionul de 60% al hotărâţilor, 44% ar vota cu Crin Antonescu (candidatul USL), 22% cu Mugur Isărescu, 12% cu Mihai-Răzvan Ungureanu (candidat al Alianţei D.A.), 9% cu Dan Diaconescu (candidat PP-DD), 8% cu C. V. Tudor (candidat PRM) şi 5% cu Hunor Kelemen (candidat UDMR).

Romanii au mai multă încredere în preoţi decat în profesori

Potrivit aceluiaşi sondaj, Pompierii, Armata şi Biserica sunt primele trei instituţii în care românii au încredere, pe locurile următoare situându-se şcoala, mass-media şi sistemul sanitar. Astfel, 86% dintre persoanele intervievate au încredere în pompieri, 80% în Armată, 74% în Biserică, 66% în şcoală, 52% în mass-media şi 51% în sistemul sanitar. De asemenea, câte 43% dintre persoanele intervievate au precizat că au încredere în judecătorie şi DNA, 42% în SRI, 40% în parchet, 26% au spus că au încredere în Guvern, 24% în Parlament, 22% în Preşedinţie şi 17% în partidele politice.
La întrebarea deschisă referitoare la principalele trei probleme cu care se confruntă zilnic, 31% dintre respondenţi au menţionat problemele legate de venituri, 18% - probleme de sănătate, 12% - lipsa locurilor de muncă, 5% - probleme legate de locuinţă, câte 4% au spus că se confruntă zilnic cu probleme de familie sau cu corupţia, 2% au indicat drumurile proaste, 9% - altele, iar 15% nu pot aprecia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Gogoase, acum 4001 zile, 13 ore, 43 minute, 30 secunde
Sondaj facut de Antena 3.Antonescu va castiga.cand va zbura scroafa.Sondajul este facut de Voiculescu.de la PC>
Vrancean, acum 4001 zile, 19 ore, 26 minute, 52 secunde
Imediat o sa apara un alt sondaj de opinie in opozitie cu acesta,deoarece avem excedent de institute de sondare a opiniei publice in consonanta cu interesele partinice
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.