Politică

Parlamentarii USL întrebaţi de prichindei cum e în Parlament

Ziarul de Vrancea
1 mai 2013 751 vizualizări
Zilele trecute prichindeiii grupelor mijlocii, grupa mare “A” şi grupa pregătitoare de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7 au pregătit o activitate specială la care au participat implicit doi parlamentari USL

În cadrul “Campaniei Globale pentru Educaţie 2013” copiii împreună cu educatoarele lor au pregătit acţiunea “Fiecare copil are nevoie de un profesor”, aceasta avand un character pascal. Au fost făcute desene, felicitări, s-au recitat poezii de primăvară. Cu o curiozitate specifică varstei, puştii i-au întrebat pe deputaţii Ciprian Nica şi Laurenţiu Ţigăeru Roşca despre cum e să fii în Parlament, cum este Bucureştiul şi dacă...au fost şi ei vreodată la grădiniţă. La final invitaţii au primit în dar lucrările făcute de pitici. (S. T.)

Nora directoarei Şcolii Tănăsoia, refuz la titularizare

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) a respins cererea de titularizare conform art 253 din Legea Educaţiei Naţionale a nurorii directoarei Şcolii din Tănăsoaia. Profesoara Nicoleta Marcu a cerut titularizare pe un post de profesor de limba romană, primind refuzul reprezentanţilor IŞJ pe motiv că aceasta a fost detaşată anul trecut pe post de profesor de limba engleză. Consiliul de Administraţie al IŞJ a dat aviz favorabil însă altor trei cadre didactice, ale căror acorduri transmise de şcoli au fost rătăcite iniţial de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar. Cele trei cadre didactice sunt: Vasilica Cristina Gavrilă, profesor de biologie la Şcoala Garoafa, Rica Verdeţu, educatoare la Grădiniţa Garoafa, şi Corneliu Boroş, profesor de educaţie fizică la Şcoala Bilieşti – Suraia. (M. V.)


Două şcoli vrancene, incluse în evaluarea-pilot la clasa a II-a

Elevii clasei a II-a de la Şcolile Bahnele, Vrancioaia şi “Ştefan cel Mare” din Focşani vor trece prin evaluările-pilot ce vizează testarea competenţelor de bază, la finalul anului şcolar, mai exact în intervalul 9 - 22 mai. Aceste evaluări privesc elevi din peste 200 de şcoli din ţară, din Vrancea fiind alese două. De anul viitor, aceste evaluări vor fi organizate la nivel naţional, aşa cum prevede Legea Educaţiei, şi nu doar pe bază de eşantion. Eşantionul a fost stabilit de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare la fel şi subiectele, astfel încât fiecare tip de evaluare să fie administrat în unităţi de învăţământ distincte, potrivit ministrului Educaţiei. De anul viitor, vor fi testaţi toţi elevii claselor  a II-a, a IV-a şi a VI-a. (M. V.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.