Politică

Loc de joacă în Pădureni, pe strada unui învăţător ajuns ministru

Valentin Muscă
1 mai 2013 2996 vizualizări
Prichindeii din satul Pădureni au de săptămâna trecută un spaţiu civilizat unde pot petrece timpul liber. Zeci de elevi de la şcolile din localitate, cadre didactice, părinţi şi politicieni au participat la deschiderea acestui loc de joacă, eveniment de la care nu a lipsit nici deputatul Nini Săpunaru.

„Inaugurarea locului de joacă din satul Pădureni face parte dintr-un proiect prin care dorim să extindem pe de o parte spaţiul verde din localitate, iar pe de altă parte să asigurăm locuri de joacă în toate satele comunei Jariştea pentru ca în timpul liber cei mici să aibă posibilitatea relaţionării prin sport”, ne-a spus Cătălin Toma, primarul comunei Jariştea. Întâmplător, locul de joacă pentru elevii din Pădureni se află pe strada Petre Mironescu-Mera, cea mai importantă personalitate din localitate. Învăţător de formaţie, Mironescu-Mera a făcut o carieră fulminantă, ajungând ministru secretar de stat din partea Partidului Social-Democrat după 1944. Din nefericire, comuniştii l-au condamnat la ani grei de închisoare, însă contemporanii nu l-au uitat, iar inaugurarea acestui loc de joacă pe strada Mironescu-Mera le-a amintit polticienilor invitaţi la eveniment numele unui învăţător ajuns ministru prin propriile sale forţe, pe vremea când funcţiile politice erau ocupate graţie competenţelor şi valorii, nu doar după puterea financiară sau sângele albastru. Cât despre Pădureni, acesta este cel mai vechi sat al comunei Jariştea, fondat în secolul XVII de locuitorii din partea superioară a Văii Milcovului care, pentru a scăpa de obligaţiile fiscale faţă de boierii locului, au trecut dealul şi au pus bazele acestui sat într-un luminiş de pădure, de unde şi numele de Pădureni. De altfel şi cel mai vechi lăcaş de cult din comuna Jariştea este biserica „Sfântul Vasile” din satul Pădureni, edificiu care purta până de curând amprenta originală a vechimii, aşa cum era pe vremea când Nicolae Iorga l-a vizitat la începutul secolului XX. (Valentin MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.