Politică

Secară crede că Ponta şochează mediul de afaceri

Iulia Crețu
29 apr 2013 1004 vizualizări
Deputatul PDL de Adjud, Florin Mihail Secară, declară că Programul Naţional de Convergenţă 2013-2016, făcut public de Guvernul Ponta, cuprinde două dimensiuni care au şocat partenerii externi, precum şi mediul de afaceri din Romania.

“Pe de o parte, Guvernul României începe să demonstreze şi în cifre propriile performanţe negative, arătând că, atât pentru anul 2013, cât şi pentru anii următori, ritmurile de creştere economică sunt, chiar şi în prognoze, insignifiante. Aşadar, procesul de recuperare a decalajelor dintre economia României şi media europeană va fi împins cu încă câţiva ani buni mai departe. Altfel spus, românii nu mai pot spera prea curând la o apropiere a standardelor de viaţă cu cele al vest-europenilor. Mai mult, din textul Programului de Convergenţă nu răzbate că Guvernul şi-ar fi propus o reevaluare a ţintei de aderare la Mecanismul Ratelor de Schimb, durata perioadei tranzitorii şi, mai ales data efectivă de integrare în Uniunea Economică şi Monetară!”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Secară. Deputatul susţine că guvernarea unei ţări nu seamănă cu o cursă de maşini. “Cât timp se mai joacă Victor Ponta cu guvernarea şi sfidează o ţară întreagă? Pentru că guvernarea României nu este o cursă banală de raliu, în care ieşirea de pe pistă afectează doar pilotul sau cel mult copilotul. Deraierea României afectează toţi cetăţenii săi! Mizez pe faptul că Victor Ponta va reveni asupra Programului de Convergenţă şi, după o analiză riguroasă, împreună cu Banca Naţională, va stabili un termen rezonabil pentru aderarea economiei României la zona monetară europeană. Ştim cu toţii că îndeplinirea criteriilor de convergenţă nominală reprezintă o condiţie necesară, dar nu suficientă, pentru aderarea la euro”, mai spune Secară. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.