Politică

Comuna italiană Saracinesco vine să-şi facă frate la Tătăranu

Raluca Manolache
28 apr 2013 1582 vizualizări
O delegaţie italiană va vizita localitatea Tătăranu în perioada 1-4 Mai. Marco Orsola, primarul localităţii Saracinesco, situată la 40 de kilometri nord de Roma, care este şi preşedintele Uniunii Comunelor din regiune şi reprezentantul Regiunii Lazio în Asociaţia Industriilor, va vizita comuna Tătăranu, în încercarea de a-şi face un “frate” administrativ în Vrancea.

Edilul italian va fi însoţit de Enzo Petrini, preşedintele Asociaţiei Antreprenorilor din Valea Geovenzano (asociaţie extinsă pe teritoriul a 6 comune) şi Maria Fabiani, consultant şi expert pe fonduri europene, cu proiecte în derulare în mai multe ţări. La invitaţia consilierului local Georgel Matei, oficialii italieni şi cei vranceni vor pune bazele unei înfrăţiri, care să genereze schimburi culturale, educaţionale, economice între cele localităţi. Delegaţia va vizita localitatea condusă de primarul Pavel Nicolae la invitaţia consilierului Georgel Matei, care a locuit vreme de 20 de ani la Tivoli, unde întreţine relaţii cordiale cu administraţia publică locală. De caţiva ani, Matei a revenit cu familia în ţară şi s-a implicat în administraţie, în comuna natală. Saracinesco este o localitate superbă aşezată pe o rocă masivă a muntilor Ruffi, la 908 metri peste nivelul mării. Georgel Matei speră ca vizita amicilor italieni să fie doar începutul unei cooperări fructuoase între cele două comune, mai ales că localitatea Tătăranu are multe de învăţat de la “fraţii” italieni în materie de administrare şi administraţie, dar şi pentru atragerea de fonduri europene. În localitatea Saracinesco trăiesc şi cateva familii de romani. În următoarea perioadă, aleşii din comuna Tătăranu le vor întoarce vizita de prietenie italienilor, pentru a semna actele de înfrăţire în faţa consiliului local. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.