Politică

Misiune îndeplinită în Afganistan pentru militarii de la Brigada 8 LAROM

Raluca Manolache
26 apr 2013 1300 vizualizări
Militarii sunt aşteptaţi astăzi în ţară u ceremonia de repatriere şi apelul solemn se vor desfăşura marţi, la Focşani

Misiune îndeplinită în Afganistan pentru militarii de la Brigada 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” Focşani. Cei 28 de militari care au format echipa de consiliere militară tip batalion-sprijin-luptă (CS-MAT) vor participa marţi la ceremonia de sosire din Teatrul de Operaţii Afganistan, acţiune organizată la sediul Brigăzii 8 LAROM. „Astfel, pe platoul din incinta unităţii va avea loc un ceremonial militar şi religios în cadrul căruia se va executa apelul solemn, se va oficia serviciul religios şi se vor rosti alocuţiuni de către oficialităţi şi comandantul C.S. M.A.T.-1. La ceremonie sunt invitaţi să participe personalităţi militare şi civile, reprezentanţii autorităţilor administraţiei publice locale şi familiile militarilor care sosesc din misiune.
Participarea militarilor Brigăzii 8 LAROM «Al. I. Cuza» la misiunile Alianţei a adus o contribuţie majoră la creşterea prestigiului internaţional al ţării noastre, iar aprecierile de care se bucură militarii români în teatrele de operaţii sunt o dovadă că Armata României ştie să-şi pună în valoare una din cele mai importante resurse în domeniul securităţii, şi anume resursa umană”, a transmis maiorul Eugen Ciobotaru, purtătorul de cuvant al Brigăzii 8 LAROM „Al. I. Cuza”. Militarii vranceni revin acasă astăzi după ce în perioada octombrie 2012-aprilie 2013, echipa de consiliere militară, formată din ofiţeri şi subofiţeri, a avut misiunea de a continua eforturile de a operaţionaliza armata naţională a Afganistanului. Militarii au executat operaţiile sub comanda NATO, în provincia Zabul, pentru sprijinirea Guvernului Republicii Islamice Afganistan, în procesul de menţinere a securităţii şi de reconstrucţie a acestei ţări. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.