Politică

Ludovic Orban nu se astâmpără

Ziarul de Vrancea
18 apr 2013 867 vizualizări
"Partenerul ne-a invitat pe noi la bal, dar dansează cu Băsescu"

 

Deși a fost nominalizat de președintele PSD, Victor Ponta, drept unul dintre cei care fac opoziție din interiorul Puterii, liberalul Ludovic Orban nu este dispus să înceteze cu criticile. Acesta spune că are dubii cu privire la sprijinul pe care PSD i-l va acorda lui Crin Antonescu în cursa pentru Cotroceni.

"Am serioase îndoieli în privinţa sprijinului pe care îl va acorda PSD pentru candidatura lui Crin Antonescu. Deja caută şi inventează pretexte ca să nu se ţină de cuvânt. Să dea Dumnezeu să nu am dreptate, dar cunosc bine PSD", a declarat Orban într-un interviu acordat site-ului ziare.com.

Acesta s-a plâns de coabitarea dintre Ponta și Traian Băsescu. "Cu cât România scapa mai repede de Băsescu, cu atât mai bine. (...) Dar ca să poţi să realizezi aceasta demitere, trebuie să ai şi partenerul. Iar partenerul mi se pare că ne-a invitat pe noi la bal, dar dansează cu Băsescu", a mai spus Orban.

Deputatul PNL consideră că, în acest moment, "sistemul de putere, nu cel formal, la vedere, ușor, ușor se transferă de la Băsescu spre Ponta (...) servicii de informații, Parchete, ANI".

"Noi am pierdut Ministerul Justiției, nu am renunțat la el"

Acesta s-a arătat nemulțumit și de rolul pe care PNL îl joacă în cadrul guvernării. "Mi s-a spus de către colegi că am renunţat la Ministerul Justiţiei în baza unei negocieri pentru a obţine alt minister. Până una alta, noi am pierdut Ministerul Justiţiei, nu am renunţat la el, şi nu ştiu dacă asta a fost înţelegerea şi dacă nu cumva din nou ni s-a forţat mâna", spune Orban. "Şi să aflu că ajunge ministrul Justiţiei un coleg de promoţie al d-lui Ponta care e şi rudă prin alianţă cu dl. Ponta".

Nu sunt acestea toate nemulțumirile lui Orban, care apreciază că PNL nu reușește să-și reprezinte electoratul în acest moment. "Noi strângem bani prin Ministerul Finanţelor şi PSD îi cheltuieşte prin Ministerul Bugetului", a comentat el.


www.evz.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.