Politică

Crin Antonescu: "Sunt solidar cu Victor Ponta. Nici mie nu îmi place să fiu criticat, dar în PNL nu se va putea impune niciodată tăcerea"

Ziarul de Vrancea
18 apr 2013 745 vizualizări
Crin Antonescu a vorbit, în această seară, la postul Digi 24, despre supărarea lui Victor Ponta cu legătură la declaraţiile critice ale mai multor membri PNL din ultima vreme. Premierul spusese că vorbele liberalilor riscă să "rupă USL-ul".

"Înţeleg frustrarea şi nemulţumirea premierului atunci când colegi de coaliţie îl atacă. Sunt solidar cu el. Aceste lucruri ţin de evoluţia de partid care este la guvernare. Până la urmă, asta este un partid - un grup de oameni care se organizează şi fac cedări de suveranitate. PNL a avut mereu - şi asta trebuie să înţeleagă domnul Ponta - voci critice. Premierul e preşedintele unui partid disciplinat. Nici eu nu mă bucur când cineva mă critică. Aceşti colegi ai noştri sunt în primul rând parlamentari, astfel că trebuie să facem loc şi pentru aceste idei. Nu ştiu la ce anume s-a referit premierul", a spus Crin Antonescu.


"Declaraţiile făcute de membrii PNL sunt riscante, şi lucrurile riscă să escaladeze şi trebuie să le oprim. În PNL nu se va putea impune vreodată tăcerea. Trebuie să trăim cu criticile. Premierul trebuie protejat, iar cei din PNL să îşi ducă viaţa mai departe liniştit", a adăugat preşedintele liberal.

Crin Antonescu a discutat şi despre nivelul necesar de încredere în relaţia sa cu Victor Ponta.

"Una peste alta, important este dacă putem folosi grade de comparație sau evaluări cantitative, atâta atâta încredere între noi câtă benzănă este nevoie ca o mașină să meargă, nu mai mult, nu mai puțin", a declarat Crin Antonescu.

"Eşecul USL ar fi îngrozitor de costisitor. Coaliţia nu se va rupe uşor. Nimeni nu e străin de faptul că investiţia este uriaşă şi nimeni nu îşi ia responsabilitatea pentru o ruptură. Obiectivul nostru este să ţină până în 2016, dar dorim să continuăm împreună şi apoi. Cu toate acestea, nu vă pot da garanţii că nu se va rupe. Ar fi caraghios să garantez ceva ce nu ţine doar de mine", a mai comentat Antonescu.

"Faptul că Traian Băsescu laudă Guvernul este unul anacronist. Eu nu sunt atât de încântat de Guvern ca preşedintele. Pe vremea lui Boc, România a fost cel puţin o republică prezidenţială. Eu cred că este vorba de un reflex de a poza în continuare măcar într-un tutore al Guvernului, dacă nu ca un conducător al Executivului. Măcar să mângîie pe cap, dacă nu poate să comande. Victor Ponta nu i-a dat replică la laude. Premierul nu se lasă ademenit de aceste laude", a mai spus Antonescu.

Crin Antonescu a vorbit şi despre viitorul instituţiei prezidenţiale şi de noua Constituţie.

"În primul rând, vom limpezi lucrurile: afacerile externe şi siguranţa naţională - la preşedinte, afacerile interne - la premier. Premierul va răspunde în faţa Parlamentului, care va deveni principalul pol de putere în României. De asemenea, trebuie să stabilim o Curte Constituţională puternică şi independentă", a declarat liderul PNL.

Crin Antonescu a comentat şi pe tema propunerii lui Remus Cernea despre uniunea civilă între persoane de acelaşi sex, menţionând că subiectul ar putea fi discutat în contextul revizuirii Constituţiei.

"Eu sunt destul de conservator, dar asta nu înseamnă că atunci când discuţi revizuirea Constituţiei nu îţi permite cineva să iei în discuţie un subiect. Eu nu sunt de acord cu propunerile lui Remus Cernea, însă nu trebuie niciodată la ameinţări cu excluderea din partid pentru părerile sale. Discutăm şi respingem, dar nu trebuie să se ajungă la declaraţii sălbatice", a precizat preşedintele PNL.


www.evz.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.