Politică

Săptămana alegerilor la social-democraţi: Oprişan vrea să rămană vicepreşedinte naţional la PSD

Silvia Vrînceanu Nichita
14 apr 2013 2239 vizualizări
Marţi şi miercuri sunt programate alegeri la PSD Focşani, cat şi la organizaţia judeţeană a partidului.Marian Oprişan, care ravneşte să fie ales între cei opt vicepreşedinţi naţionali ai partidului, ne-a informat că nu va mai sta de vorbă cu reporterii noştri dacă îl mai facem “baron politic”

Social-democraţii vranceni vor avea o săptămană politică încărcată, întrucat marţi sunt programate alegeri la organizaţia Focşani a PSD, miercuri vor avea loc alegeri la judeţ, în vreme ce sfarşitul săptămanii programează congresul naţional al partidului, unde judeţul Vrancea va avea 123 de delegaţi. Alegerile se anunţă unele formale, mai ales că au fost amanate de mai multe ori, fiind organizate, ca niciodată, în timpul săptămanii. Dacă Marian Oprişan este dat candidat unic la judeţ, la organizaţia municipală a PSD delegaţii ar putea avea de ales între consilierii municipali Liviu Oloeriu, preşedintele în exerciţiu, şi Cătălin Vrabie, însă nici o candiatură nu este bătută în cuie. Alegerile nu sunt însă cu miză locală, ceea ce trebuie să facă pesediştii vrancenii este să-l susţină pe Oprişan pentru a deveni cat mai influent în structurile centrale ale partidului. La Congresul PSD din 19-20 aprilie cea mai râvnită funcţie va fi cea de vicepreşedinte, greii partidului facându-şi jocurile pentru a obţine o astfel de poziţie, fie la nivel naţional, fie regional, în condiţiile în care funcţia de preşedinte este adjudecată deja de premierul Victor Ponta. Unul dintre cei care ravnesc o funcţie de vicepreşedinte este şi Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) şi al organizaţiei PSD Vrancea, care este de caţiva ani vicepreşedinte naţional, funcţie cu care baronul politic vrancean se mandreşte foarte mult. La Congres sunt puse la bătaie 16 funcţii de vicepreşedinte, opt la nivel naţional şi opt la nivel regional. Având în vedere că vicepreşedinţii la nivel regional vor fi votaţi doar de către delegaţii care reprezintă regiunea respectivă, bătălia pentru o astfel de funcţie este şi cea care degajă cea mai mare pasiune, după cum notează şi presa naţională.

Oprişan şi Constantinescu, în concurenţă pe regiune

Concurenţă pe funcţii este şi la Regiunea Sud-Est, din care face parte şi Vrancea, unde funcţia de vicepreşedinte este dorită atât de Marian Oprişan, cât şi de Nicuşor Constantinescu de la Constanţa. Pentru această funcţie a fost vehiculat şi numele lui Constantin Boşcodeală, primarul de la Buzău. Cel mai probabil, Oprişan va ceda această funcţie colegului Constantinescu, ţinand cont că el a fost ales recent preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, poziţie unde are un cuvant de spus în materie de regionalizare şi unde iniţial ar fi trebuit avansat chiar preşedintele CJ Constanţa. Contactat de reporteri aseară, Marian Oprişan a confirmat că va candida pentru funcţia de vicepreşedinte, după ce ne-a ameninţat că nu va mai discuta cu nici un reporter de la Ziarul de Vrancea dacă ne vom mai permite să folosim apelativul de “baron” la adresa sa. “Eu am făcut multe pentru cetăţenii judeţului Vrancea şi am o legitimitate populară suficientă din acest punct de vedere”, s-a împăunat Oprişan, deranjat că titulatura de baron îi pune frană în ascensiunea sa politică spre varful partidului pentru care în ultima perioadă depune eforturi considerabile. La Congresul PSD din 19-20 aprilie, care va avea loc la Sala Palatului, sunt aşteptaţi 4.200 de delegaţi. La reuniune vor participa şi foştii preşedinţi ai partidului Ion Iliescu, Oliviu Gherman, Adrian Năstase şi Mircea Geoană. (Silvia VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
sa(n)tana, acum 4028 zile, 3 ore, 33 minute, 19 secunde
Gata bah, mai lasati-l pe marean of cejeu in pace! Ho! Se incheie un capitol important din cariera sa de baron local, e timpul sa treaca clasa, unuia ca el i se cuvine mai mult! Judetul asta e prea citeste integral
, acum 4028 zile, 2 ore, 8 minute, 54 secunde
Da, da, i s-ar cuveni pe langa si-o judecata precum cea de la Targoviste '99 cand a fost "judecat" antecesorul sau care-si facuse si ala omagiu de 5 kile.
danb, acum 4028 zile, 7 ore, 31 minute, 47 secunde
Domnul Oprisan are dreptate. Titlul de baron era acordat in epoca feudala celor care s-au remarcat prin fapte deosebite in sprijinul comunitatii, eroism in lupte sau servicii deosebite pentru tara. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.