Politică

Adriana Săftoiu este noul purtător de cuvânt al PDL

Ziarul de Vrancea
7 apr 2013 1209 vizualizări
Fostul consilie prezidenţial Adriana Săftoiu este noul purtător de cuvânt al PDL. Preşedintele democrat-liberalilor Vasile Blaga a anunţat în această dimineaţă că Săftoiu s-a alăturat pedeliştilor.

"I-am propus Adrianei Săftoiu să devină purtător de cuvânt al PDL, a acceptat", a spus Blaga.

De asemenea Vasile Blaga a negat faptul că numirea Adrianei Săftoiu în funcţia de purtător de cuvânt al PDL ar putea fi un gest de frondă faţă de Traian Băsescu, având în vedere că aceasta a fost consilier prezidenţial în primul mandat de preşedinte al lui Traian Băsescu.

"Nu am avut niciodată în gând această nominalizare cu această intenţie. Nici pe departe. Dimpotrivă, discutăm despre o persoană foarte serioasă, despre care am convingerea că va aduce plus valoare partidului în tot ceea ce înseamnă sistemul nostru de comunicare care a avut de suferit în ultima perioadă şi împreună cu Negoiţă (Liviu Negoiţă - n.r.) vor face o echipă foarte bună", a precizat liderul democrat-liberal.

Adriana Săftoiu a fost în perioada 2001-2004 şefa biroului de presă al PD, în decembrie 2004 urmându-l pe Traian Băsescu la Cotroceni ca purtător de cuvânt al preşedintelui României. Trei ani mai târziu ea a demisonat.

Ulterior s-a înscris în PNL, fiind deputat din partea liberalor. Ea a fost exclusă din PNL la sfârşitul anului trecut pe motiv că este "în contrast" cu ideiile partidului condus de Crin Antonescu.


www.gandul.info

 

"Băsescu s-ar fi legat de zidurile Cotrocenilor dacă Iliescu făcea o Mişcare Populară"

saftoiu

   

  +

La revenirea în PDL în poziţia de purtător de cuvânt al partidului, Adriana Săftoiu a dat prima replică Mişcării Populare iniţiate de consilierii preşedintelui Traian Băsescu.

"M-am întrebat ce ar fi făcut Traian Băsescu dacă în 2000-2004 Ion Iliescu ar fi făcut o Mişcare Populară la Cotroceni cu toţi consilierii săi. Iar răspunsul a fost: s-ar fi legat de zidurile Cotrocenilor", a comentat fosta colaboratoare a preşedintelui până în 2007.

Umăr la umăr cu Săftoiu, după demisia acesteia din PNL anul trecut şi revenirea în PDL, Vasile Blaga a pus şi el o etichetă noii fundaţii de centru-dreapta. "E o construcţie, hai să fim serioşi, făcută le nervi", susţine Blaga, criticând mesajul de delimitare a fondatorilor de PDL, în condiţiile în care trei dintre aceştia sunt ex-miniştri ai democrat-liberalilor.

"Mişcare Populară e o fundaţie. Nici nu i-aş fi pomenit numele, dacă nu mă întrebaţi, că nu mă interesează. Nu şi-a găsit să critice USL-ul, critica PDL-ul. Păi, pe scenă erau trei miniştri propuşi de PDL care acum sunt consilieri: domnul Funeriu, domnul Lăzăroiu, domnul Drăgoi", a spus liderul PDL.

Întoarcerea Adrianei Săftoiu în PDL şi promovarea acesteia ca nouă voce a partidului a fost contestată în noua conducere democrat-liberală doar de Roberta Anastase, unul dintre puţinii susţinători ai moţiunii Udrea ajunşi în Biroul Permanent după alegerea lui Blaga. Public, Săftoiu a găsit o justificare votului lui Anastase în relaţia pe care fosta deputată PNL şi fosta preşedintă a Camerei Deputaţilor au avut-o în legislatura trecută. "Roberta Anastase s-a confruntat cu o atitudine destul de critică din partea mea, îi înţeleg votul", a spus Săftoiu.

gandul.info

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
cordescu, acum 4034 zile, 17 ore, 49 minute, 27 secunde
felicitari ADITZA, esti o dama de nota 20 imi place de tine, esti beton, sa faci cariera lunga si fructuasa.
Ulise Grosu, acum 4035 zile, 32 minute, 39 secunde
Ce naste din pisica soarici prinde. Dupa ce presa "mondena" spunea ca madam Saftoiu il "traducea" pe Elvis, pe cine mai mira ca aceasta "liberala" sare din "lac in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.