Politică

Bacinschi invită la păscut

Iulia Crețu
27 mar 2013 824 vizualizări
Primăria Focşani scoate iarba la licitaţie. Este vorba despre păşunile din patrimoniul municipalităţii, imaşuri care se întind pe la Boloteşti, Mandreşti, Focşani sau Slobozia Ciorăşti.

Potrivit unui proiect de hotărare care va fi dezbătut la întalnirea de astăzi a consilierilor municipali, sub boturile umede ale animalelor vor putea ajunge 213,5 ha păşune, din care 1,83 ha Boloteşti, 25 ha Slobozia Ciorăşti, 10,26 ha Valcele, 8,42 ha Aviaţiei şi 168 ha Mandreşti. Păşunatul în zonă este permis în perioada 1 mai-31 octombrie 2013, însă pană acum nici un fermier nu s-a arătat interesat de pajiştile municipalităţii. “Pană la această dată nu s-au primit solicitări privind închirierea păşunilor din partea unor crescători de animale. Pentru stabilirea preţului de pornire la licitaţie s-a luat în calcul taxa pe cap de animal stabilită prin HCL nr. 133/29.05.2012 privind impozitele şi taxele locale pentru 2013, modificată, şi anume: 9 lei/cap ovină înmulţit cu numărul de ovine ce pot păşuna la 1 ha (17 ovine), rezultă un preţ de pornire de 153 lei/ha/an”, se arată în proiectul de hotărare al CL Focşani. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Mercedesa, acum 4039 zile, 21 ore, 27 minute, 23 secunde
Aoleuuuu domn preamare pai de ce nu spui bre ca na venit nimeni la licilitatie las ca venim noi cu gloabile si martoagele noastre la pascut si te facem boier ca noi platim in goromele munciti pren citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.