Politică

UPDATE!!! Tudorache Dumitrache: “Eu sunt caştigătorul moral al alegerilor din PNL Focşani”

Silvia Vrînceanu Nichita
23 mar 2013 6882 vizualizări
Alegerile pentru şefia organizaţiei Focşani au avut loc sambătă dimineaţa, în spatele uşilor închise, iar rezultatele au fost anunţate abia seara.Scorul a fost de 19 - 71 între candidaţii Tudorache Dumitrache şi Laurenţiu Ţigăeru Roşca.Deputatul de Mărăşeşti ar trebui să lucreze cu noul său birou municipal pentru ca PNL Focşani să aibă primar în 2016

Deputatul Laurenţiu Ţigăeru Roşca a primit mană liberă de la Nini Săpunaru, liderul filialei judeţene, pentru a-şi croi o organizaţie municipală după asemănarea sa în perspectiva alegerilor locale din 2016, cand liberalii ţintesc primăria municipiului Focşani după o pauză de 16 ani. Organizaţia PNL Focşani şi-a ales oficial liderul sambătă dimineaţa, “la matineu”, în adunarea generală de alegeri care a avut loc în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor "Leopoldina Bălănuţă". Pe motiv că “ar putea ieşi scantei” din pricina excesului de “democraţie liberală”, liderii partidului au decis “să încuie discuţiile” pe dinăuntru şi să poftească presa afară după cuvantul de “bună dimineaţa”.


În cursa pentru postul de preşedinte al organizaţiei municipale s-au înscris deputatul Laurenţiu Ţigăeru Roşca (foto dreapta), cel care a preluat organizaţia anul trecut, înainte de alegerile locale, după plecarea colonelului Radu Ignat, şi Tudorache Dumitrache, fostul preşedinte al Acţiunii Populare, partid care a fuzionat cu PNL în 2005, şi care este exponentul deja vechilor liberali din partid. Reprezentanţii bătranilor liberali de la municipiu, cum ar fi Vasile Dobre, Gheorghe Stan sau fostul primar Neculai Lăţcan, nu şi-au făcut apariţia la conferinţa de alegeri, semn că asistăm la o schimbare de generaţie şi de cadre în PNL Focşani. Alegerile au fost bine “securizate”, controlul în sala unde a avut loc conferinţa fiind făcut de angajaţi de la firmele deputatului Ţigăeru, care i-au devenit mai nou şi colegi la partid.

Directori şi viitori directori în biroul de conducere
 

Cum presa nu a avut acces la lucrări, rezultatele oficiale în urma Adunării Generale Extraordinare de Alegeri a Organizaţiei PNL Focşani au fost anunţate abia sambătă seară, semn că liberalilor le-a luat cam mult să numere voturile. Ţinand cont că preşedintele PNL Focşani ar trebui să-şi asume candidatura la Primărie în 2016, după cum a insistat Nini Săpunaru, s-a creat un birou format din oameni fideli deputatului de Mărăşeşti, alături de care vor începe să lucreze şi directorii de instituţii sprijiniţi de PNL, cum ar fi Sebastian Ciocan, adjunctul de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, Dumitru Dilă, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorior, Costică Marin de la Autoritatea Rutieră, Fane Popa de la Administraţia Pieţelor, transferat de la judeţ, ori viitori directori precum Mariana Voicu, de la Forţele de Muncă, Marius Hurmuzache de la Casa de Pensii sau Dragoş Ciubotaru, funcţionar la Vamă. Noul lider al municipalei liberale nu a făcut declaraţii publice după alegeri, însă le-a vorbit colegilor despre planurile sale şi “marea ţintă” din 2016, cand este posibil ca partidele din USL să candideze separat la locale. Anunţul lui Nini Săpunaru că îl vrea primar pe Ţigăeru a fost cu singuranţă dezamăgitor pentru actualul viceprimar al municipiului, Tudorel Trofin, un liberal de cursă lungă şi candidat de sacrificiu în cateva runde de alegeri, pornit din organizaţia de tineret, care a pierdut, cel puţin pentru moment, şansa unei nominalizări pentru fotoliul de gospodar şef. Viceprimarul ar trebui să pună umărul în calitate de vicepreşedinte pentru ca seful său politic, cu o vechime mult mai mică în partid, să ajungă primar. Acesta este însă doar un plan, pentru că pană în 2016 multe se mai pot schimba în politica vranceană.
 

“I-am luat 19 voturi”
 

Perdantul Tudorache Dumitrache se mandreşte că a numărat 19 de voturi din partea celor 91 de delegaţi prezenţi. Cu toate acesta a fost ales în final doar membru supleant în biroul municipal. Rămas doar “rezervă”, Dumitrache se declară mandru de scorul obţinut, în condiţiile în care, susţine el, biroul de conducere fusese pus pe hartie cu o lună în urmă.

“Eu sunt adevaratul caştigător moral al acestor alegeri! Am venit în familia ta, am vorbit şi ţi-am luat 19 voturi!”, a declarat Dumitrache (foto stinga) după alegeri. Acesta spune că ştia din start că va pierde, susţinand că a contat fără îndoială potenţa financiară a contracandidatului său. Dumitrache insistă însă că nu a fost un “candidat iepure”, aşa cum s-a crezut iniţial, care să legitimeze alegerea proapătului parlamentar liberal. Dacă ar fi să-i dea un sfat caştigătorului, Dumitrache spune că “organizaţia nu are nevoie de un şef, ci de un manager care să ştie, să înţeleagă şi să-i simtă pulsul”, spunand că noul preşedinte al PNL Focşani trebuie să arate ce poate şi cat poate. “Avem nevoie de un preşedinte care să întărească grupul, nu de un grup care să conserve puterea”, a spus el. (S. VRÎNCEANU)

 

 

Biroul Permanent Municipal Focşani al deputatului Ţigăeru este compus din 9 vicepreşedinţi şi 11 membri, precum şi 7 membri supleanţi :
Laurenţiu Ţigăeru Roşca – preşedinte
Trofin Tudorel - Vicepreşedinte
Buzoi Dan - Vicepreşedinte
Horhocea Dragoş - Vicepreşedinte
Pleşa Liliana - Vicepreşedinte
Popa Fănică - Vicepreşedinte
Ungureanu Gabriel - Vicepreşedinte
Cucu Elena - Vicepreşedinte
Negoiţă Gabriel - Vicepreşedinte
Drumea Dumitru – Vicepreşedinte
Voicu Mariana - Membru
Melinteanu Andreea - Membru
Băiţelu Marius - Membru
Dima Tiberiu - Membru
Marin Costică - Membru
Dragomir Bogdan - Membru
Ciobotaru Dragoş - Membru băiatul primarului de la Vizantea Livezi
Ciocan Sebastian - Membru
Dilă Dumitru - Membru
Hurmuzache Marius - Membru
Rusu Răducu – Membru

23.03.2013-Ora 20,30:VIDEO!!!Directori liberali băgaţi în biroul municipal al deputatului Ţigăeru Roşca

Transparenţă liberală: alegerile au avut loc “la matineu”, in spatele usilor inchise, iar rezultatele au fost anunţate abia în această seara

Organizația Municipală Focşani a PNL încheiat oficial perioada de interimat în urma unor alegeri cu final anunţat care au avut loc în această dimineaţă, în spatele uşilor închise, la sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor "Leopoldina Bălănuță". Pe motiv că “ar putea ieşi cu scantei” din pricina excesului de “democraţie liberală”, liderii partidului au decis să încuie uşa pe dinăuntru şi să poftească presa afară, chiar dacă jurnaliştii locali au primit o invitaţie oficială la evenimentul programat să înceapă la ora 10.00. În cursa pentru postul de președinte al organizației s-au înscris doi candidați, Laurențiu Țigăeru Roșca și Tudorache Dumitrache. Alegerile au fost bine “securizate”, controlul în sala unde a avut loc conferinţa fiind făcut de angajaţii unuia dintre candidaţi. Cu toate acestea, perdantul Tudorache Dumitrache a avut 20 de voturi din partea celor aproximativ 90 de delegaţi, fiind ales în final membru supleant în biroul municipal. Surse din randul delegaţilor ne-au declarat însă că delegaţii au fost adevărate “maşini de aplaudat”, iar vorbitorii nu şi-au făcut reproşuri. Preventiv însă s-a decis ca presa să fie ţinută la distanţă. Nu s-a mai organizat nici măcar tradiţionala conferinţă de presă a învingătorului. Rezultatele oficiale în urma Adunării Generale Extraordinare de Alegeri a Organizaţiei PNL Focşani au fost anunţate abia în această seară, după la ora 20.00. Liberalii anunţă ce se ştia dinainte de alegeri şi anume că deputatul de Mărăşeşti Laurenţiu Ţigăeru Roşca a fost ales preşedintele organizaţiei municipale Focşani, însă nu dau publicităţii şi scorul obţinut în urma scrutinului. După cum a declarat Nini Săpunaru, liderul filialei judeţene, Laurenţiu Ţigăeru ar putea fi şi candidatul PNL la Primăria municipiului Focşani la alegerile din 2016. Ţinand cont de această strategie, s-a creat un birou format din oameni fideli deputatului de Mărăşeşti, alături de care vor începe să lucreze şi directorii de instituţii sprijiniţi de PNL, cum ar fi Sebastian Ciocan de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, Dumitru Dilă, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorior,  Costică Marin de la Autoritatea Rutieră Romană, Fane Popa de la Administraţia Pieţelor ori Mariana Voicu, de la Forţele de Muncă. Anunţul lui Nini Săpunaru a fost cu singuranţă dezamăgitor pentru actualul viceprimar al municipiului Tudorel Trofin, un liberal de cursă lungă, care a pierdut sprijinul colegilor săi pentru primărie în favoarea lui Laurenţiu Ţigăeru, mai cunoscut ca om de afaceri decat ca politician. Viceprimarul Trofin ar trebui să pună umărul in calitate de vicepresedinte pentru ca seful sau politic să ajungă primar la Focşani. Organizaţia municipală şi-a anexat oficial şi tineretul liberal, Ţigăeru mandrindu-se la prezentarea raportului de activitate cu acţiunile juniorilor din partid. Biroul Permanent Municipal Focşani este compus din 9 vicepreşedinţi şi 11 membri, precum şi 7 membri supleanţi.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 16

Adaugă comentariu
Geo, acum 4039 zile, 12 ore, 3 minute, 27 secunde
Felicitări domnule Tigaeru! Meritati sa castigati. Vreau sa vad si Pnl la Primaria Focșani. Cred totuși ca Tudorel Trofin este foarte potrivit ca primar
dreptate, acum 4039 zile, 18 ore, 42 minute, 46 secunde
Felicitari domnule TIGAERU! Actualul Birou PNL Focsani este format din oameni care au muncit, oameni care si-au aratat interesul pentru obiectivele partidului, indiferent de rautatile pe care le citeste integral
darius, acum 4036 zile, 16 ore, 6 minute, 22 secunde
Felicitari "doamnei Rosca" _Tigaeru ..noroc de angajatii de lafirma pentru a fi reconfirmat ....si mai vreti si Primar .....hm!?
dexter, acum 4039 zile, 19 ore, 18 minute, 31 secunde
Bravo domnule TIGAERU, succes in continuare in cariera politica, e bine ca ati scapat de oameni precum Latcan, Stan si alti ca ei, oameni care doar erau obisnuiti sa primeasca. Vad in echipa citeste integral
fan, acum 4039 zile, 20 ore, 51 minute, 14 secunde
Dar vai cum mai vechii liberali devin deodata activi. Unde au fost acesti oameni cu experienta in ultimele campanii!? Cand se schimba ceva intotdeauna exista o reticenta dar din fericire aceasta citeste integral
măraru, acum 4039 zile, 22 ore, 37 minute, 33 secunde
Pentru ''un liberal'',corect constatat că nu ne putem aștepta la nimic bun din partea celor aleși și nominalizați în postare la fel cum nici cel care oferă funcții nu citeste integral
un liberal, acum 4040 zile, 12 minute, 57 secunde
Mai mare rusinea la PNL nu s-a vazut ....cum se poate ca la alegerile pentru Focsani sa participe in jur de 90 de liberali(ma indoiesc ca au fost atatia-cred ca cu invitati cu tot) , cam atatia citeste integral
Mirey de Bazna, acum 4040 zile, 11 ore, 57 minute, 39 secunde
Dila,/ tot judetul necheaza de la micii de cal,/ numai tu nu vezi neregulile/ nici la propria alegere nu ai participat/ daca te prind iti bag covrigelu' undeva/ am fost la PDL ma bag la PSD desi citeste integral
crinuț, acum 4040 zile, 18 ore, 32 minute, 46 secunde
CORINA,minte-ne frumos,dar senzația este că începi să ne prostești !!
, acum 4040 zile, 20 ore, 34 minute, 38 secunde
Unde sunt vechii liberali de la municipiu? Nici macar de decor nu i-ati pastrat?
Corina, acum 4040 zile, 20 ore, 46 minute, 35 secunde
Noul birou cred ca este unul bun....poate cu mici exceptii. Sincer, chiar il admir pe Tigaeru, pentru ca a reusit sa formeze un tineret ce e de mare valoare. Vad proiecte facute de acesti tineri la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.