Politică

Deputatul Ţigăeru cere blandeţe de la Guvern pentru CJ-uri şi primăriile cu datorii

Iulia Crețu
19 mar 2013 1333 vizualizări
Parlamentarul de Mărăşeşti a avut o intervenţie în plen faţă de problema stingerii arieratelor administraţiilor locale.iberalul a concluzionat că datoriile s-au acumulat din cauza crizei economice şi a neprofesionalismului factorilor decidenţi

Deputatul PNL de Mărăşeşti, Laurenţiu Roşca Ţigăeru, a susţinut în faţa colegilor parlamentari că stingerea arieratelor este o necesitate şi că între Guvern şi teritoriu este nevoie de cooperare reală, invocand recentul scandal între baronii PSD şi miniştrii cu banii din Guvernul Ponta. „De aceea, atât în ceea ce priveşte problema stingerii arieratelor, cât şi în privinţa sprijinului pe care Guvernul îl acordă autorităţilor locale, noi, Grupul Parlamentar al Partidului Naţional Liberal, avem credinţa că interesul public va prima, iar micile divergenţe vor fi înlocuite firesc cu spiritul de echipă”, susţine Roşca Ţigăeru. Acesta pune datoriile administraţiilor locale pe seama neprofesionalismului „unora dintre decidenţii locali”. „După cum bine ştim, în parte din cauza crizei economice, în parte din cauza neprofesionalismului unora dintre decidenţii locali care au fost în vară sancţionaţi de populaţie printr-un vot negativ, autorităţile locale se confruntă cu dificultăţi vizibile în a-şi susţine anumite obligaţii financiare”, a mai spus deputatul de Mărăşeşti. Guvernul Romaniei a anunţat că doreşte să stingă 85% din datoriile administraţiilor locale, această directivă fiind şi o parte din acordul Romaniei cu Fondul Monetar Internaţional. Venit din mediul privat, Ţigăeru a luat partea agenţilor economici care au de încasat sume considerabile de pe urma unor lucrări derulate cu administraţiile locale. „Şi aş vrea să ne gândim acum la acele entităţi, publice sau private, care şi-au oferit, cu bună-credinţă, serviciile unor autorităţi publice locale. Este oare drept ca aceşti oameni, fie ei angajaţi, directori sau manageri, să fie nevoiţi să aştepte luni sau poate ani plăţile ce li se cuvin? Este oare drept, ca autoritate locală, să cumperi servicii pe care ştii că nu le poţi susţine?”, a mai spus Laurenţiu Ţigăeru Roşca. Parlamentarul a concluzionat că Guvernul nu trebuie să pună „parul” pe consiliile judeţene şi pe primarii din teritoriu, care caută să-şi ferească localităţile de presiuni economice. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.